Alzheimer Nederland



---

Doe mee aan de eerste Nederlandse Memory Walk!

Alzheimer Nederland organiseert op zondag 12 september de eerste Nederlandse Memory Walk. De deelnemers aan de Memory Walk, waaronder mensen met dementie en hun verzorgers, willen met de sponsorloop aandacht vragen voor dementie in Nederland. Vanaf wijkzorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden zijn twee routes van drie en zeven kilometer door het mooie Friese landschap uitgezet. De opbrengst van de tocht gaat naar Alzheimer Nederland.

De Amerikaanse Alzheimer's Association organiseerde in 1989 voor het eerst deze speciale tocht. Wandelliefhebbers, mensen met dementie, hun familieleden en verzorgers wandelden een route en deelden folders uit. Na de succesvolle Amerikaanse start breidde het jaarlijks terugkerende fenomeen zich uit over de hele Verenigde Staten. Inmiddels organiseren Alzheimerorganisaties over de hele wereld een Memory Walk, van Luxemburg, België, Engeland, Duitsland en Canada tot Pakistan, Sri Lanka, Taiwan en Singapore.

De Memory Walk komt tot stand door samenwerking van Alzheimer Nederland met de KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland, de Stichting Palet (ouderenzorgorganisatie uit Leeuwarden) en de KRO. De laatste zal opnamen maken voor het programma De Wandeling.

Doe mee aan de Memory Walk.
Aanmelden via de KRO Servicelijn:
T 0900 - 1304 (10 cent per minuut).

Na betaling van de toegangsprijs van 4 euro krijgt men de routebeschrijving aan de startbalie. Uiteraard ontvangen alle deelnemers aan de Memory Walk een passende herinnering. Broodjes en drinken kan men zelf meenemen en zijn ook ter plekke verkrijgbaar.

Alzheimer Nederland nodigt met name mensen met dementie, hun familie en verzorgers uit om mee te doen met de Memory Walk. Doe gewoon mee en schrijf u in. Vrijwilligers van onze stichting staan langs de route klaar om waar nodig tijdens de wandeling ondersteuning te geven.