Ingezonden persbericht

Vegetariërs vinden aanbod in restaurants ver onder de maat

'Altijd weer die geitenkaas!'

AMSTERDAM, 20040912 -- Vegetariërs in Nederland en België zijn ontevreden over wat ze in restaurants krijgen voorgeschoteld, zo blijkt uit een enquête van Vegatopia.com, de grootste Nederlandstalige website over vegetarisch eten. Ruim zestig procent van de ondervraagden (61,5%) noemt de keuzemogelijkheden voor vegetariërs in restaurants matig tot (zeer) slecht.


De gerechten zelf krijgen als rapportcijfer nog net een voldoende (6,0), maar bijzonder is het zelden wat de vegetariër voorgeschoteld krijgt. "Altijd weer die geitenkaas-salade," zucht een van de geënquêteerden, "kan het niet wat creatiever?"

Het onderzoek vond plaats ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe restaurantgids van Vegatopia (restaurantgids.vegatopia.com), met zo'n vierhonderd adressen waar het volgens vegetariërs wèl goed toeven is. Geroemd worden onder meer het Amsterdamse Hemelse Modder ("Vriendelijke bediening. Altijd keuze uit meerdere vegetarische gerechten"), het Antwerpse Overvloed ("Aanrader!"), Het Grachtenhuys in Utrecht ("Een van de weinige restaurants waar duur eten ook voor vegetariërs leuk is"), Het Magazijn in Gent ("delicieuse combinaties") en Ramakiën in Den Haag ("Uitgebreide kaart voor vegetariërs. Vooral de soepen verdienen een dikke tien.")




Ingezonden persbericht