Politie Friesland

Politieberichten van 12/9 13.00 uur t/m 13/9 07.00 uur

Fryslân 12-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Droge haven. Men kwam binnen na het forceren van een deur. Er werden onder andere 2 leren jassen, een digitale camera, een gsm en een portemonnee gestolen. De bewoner, een 58-jarige man, deed aangifte.

Sneek: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 14.10 uur vond op de Frittemaleane een aanrijding plaats tussen en personenauto en een fiets. Een 17-jarige vrouw uit Sneek fietste over de Frittemaleane en gaf op de kruising met de Groenedijk geen voorrang aan de automobiliste, een 42-jarige vrouw uit Sneek. Het meisje kwam ten val en is met pijn in nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: urineren en belediging
Maandag omstreeks 02.10 uur werd op het Zuiderplein een 25-jarige inwoner van Leeuwarden bekeurd voor het urineren in het openbaar. Toen de politie wegreed, beledigde de man de politie opnieuw. Daar was de verdachte eerder al enkele keren voor gewaarschuwd.Twee in burger surveillerende politieambtenaren hoorden dit en de man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: slang gevangen
Afgelopen vrijdag (zie politieberichten 10/9 13.00 uur t/m 11/9 13.00 uur) werd in eerste instantie gezocht naar een slang in een woning aan de Schrans. Dit had toen geen resultaat. Zaterdag omstreeks 02.00 uur werd wederom melding gemaakt van de slang in dezelfde woning. De slang zou nu in de badkamer zitten. Om 02.30 uur werd de slang in de badkaner aangetroffen en gevangen. Het is niet bekend wat het soort is.

Marssum: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 17.45 uur vond een aanrijding plaats op de Werstergoawei tussen drie personenautos. Een 38-jarige man uit Engelum en een 19-jarige vrouw uit Hinnaard stonden achter elkaar voor de minirotonde stil of nagenoeg stil. Daarachter stond een derde auto, waarvan de bestuurder plotseling de berm in reed. Kennelijk had hij de auto van een 22-jarige man uit Marssum aan zien komen. De Marssumer botste achter op de auto van de vrouw, die daarop doorschoot tegen de auto voor haar. Hij verklaarde later even te zijn afgeleid door een passagier. De bestuurster uit Hinnaard en drie inzittende vrouwen uit Itens, Wommels en Huins, raakten gewond. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Wolvega: rijbewijs ingevorderd na te snel rijden
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige inwoner van Sonnega. De man reed met zijn motorfiets met een snelheid van 110 km/h over de Hoofdstraat-west. Daar is slechts 50 km/h toegestaan. Vervolgens ging de motor richting Om den Noort. Daarbij werd een snelheid geklokt van 140 km/h. Hier is 80 km/h toegestaan. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.