Amsterdam RAI

GardenExpo 2004
19 mei 2004

GardenExpo 2004 gaat gewoon door
VAKBEURS DIY & HARDWARE 2004 UITGESTELD

De vakbeurs DIY&Hardware 2004 die van 12 tot en met 14 september parallel aan de vakbeurs GardenExpo in de Jaarbeurs in Utrecht zou worden gehouden, is tot nader order uitgesteld. Het wegblijven van marktleiders in dat segment zorgt ervoor dat de organisatie van DIY&Hardware, VNU Exhibitions Europe en Kortrijk Expo, geen kwalitatief hoogwaardig evenement kan garanderen en derhalve heeft besloten de beurs geen doorgang te laten vinden.

De organisatoren van de nationale vakbeurs voor doe-het-zelf, ijzerwaren, bouw-materialen, decoratie en tuin zijn teleurgesteld, maar zien geen andere mogelijkheid dan het annuleren van het evenement in 2004. Joost Meijs namens VNU Exhibitions Europe en Kortrijk Expo: We vinden het vooral uitermate vervelend voor alle exposanten en bezoekers die zich hadden verheugd op de deelname of het bezoek aan DIY&Hardware 2004. Omdat we topkwaliteit van de beurs nastreven, hebben we, vanwege het wegblijven van een aantal marktleiders, de beslissing genomen om het evenement geen doorgang te laten vinden." VNU Exhibitions en Kortrijk Expo zullen zich de komende tijd beraden op de toekomst van het evenement.

Dit jaar zou de beurs tegelijkertijd met GardenExpo, de opvolger van de VTB de nationale tuinvakbeurs, plaatsvinden. Ook de organisator van dit evenement, Amsterdam RAI, is teleurgesteld. Product Manager van GardenExpo Pirjo de Winkel: Het besluit kwam voor ons als een verrassing, waar we natuurlijk niet blij mee zijn. Onze beurs gaat echter gewoon door. Sterker nog: we zullen de reeds ingeschreven deelnemers van DIY&Hardware een passend alternatief bieden binnen GardenExpo, bijvoorbeeld in de vorm van een speciaal DIY-segment op onze beurs, zodat we bezoekers toch een breder aanbod aan producten kunnen presenteren dan ze gewend waren van de VTB.

De vooruitzichten voor GardenExpo 2004 zijn goed. Het evenement wordt via de Stichting Tuinpromotie Nederland (STN) ondersteund door de gehele branche. Inmiddels is meer dan de helft van het beursoppervlak van het evenement gereserveerd. De Winkel: Het aangekondigde nieuwe concept van GardenExpo gaat gewoon door, inclusief de Tuinboulevard die als een inspirerende leidraad over de beursvloer zal lopen. Ook blijven alle nieuwe voorzieningen van GardenExpo, zoals de servicepakketten met gratis thee, koffie en lunch voor bezoekers en de gratis parkeerkaart voor voorgeregistreerden, in stand.

Meer informatie over GardenExpo 2004 is te vinden op www.gardenexpo.nl.

Amsterdam, mei 2004

---

Noot voor de redactie /