Nighttown Rotterdam

ZO 12.09 BILAL hosted by Supa Sweet DJ's Code Red + Clyde (G)

(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

De Amerikaanse nu-soul artiest Bilal heeft al met vele grote namen samengewerkt. Denk aan Dr. Dre, Erykah Badu en Jill Scott. Zijn debuutalbum werd de hemel in geprezen en in navolging daarvan stond Bilal in 2002 in een bomvol Nighttown. Nu staat hij er op 12 september weer en ook dit keer het belooft een drukke avond te worden!

Bilal heet voluit Bilal Sayeed Oliver. Hij groeide op in Philadelphia, maar vertrok voor zijn studie naar New York. Daar volgde hij aan het Mannes Music Conservatory een klassieke muziekopleiding. Bilal zelf geïnspireerd door de muziekgeschiedenis en is dan ook een volgeling van King Tubby en Jelly Roll Morton, muzikanten uit de jaren twintig.

Een paar jaar geleden ontmoette Bilal de gebroeders Fa en Damu Mtume, de bedenkers van Moyo Entertainment. Nadat ze zijn demo hoorden, vroegen de Mtumes of hij geïnteresseerd was in een platencontract. Daarop vertrok Bilal naar Brooklyn en toerde hij de stad rond. Niet veel later begon hij er zijn studie. Zijn demotape kwam uiteindelijk ook in handen van Erykah Badu. Vervolgens werkte hij mee aan haar album Mama's Gun. En Common vroeg hem om, met Jill Scott, het couplet van het nummer Alright, Ok te schrijven en te zingen. Inmiddels is Bilal een veelgeprezen lid van het Soul Aquarians collectief waarvan ook artiesten als Badu, Mos Def, Ahmir "Questlove" Thompson, Q-Tip en D'Angelo deel uitmaken. Ook bracht hij in juli 2001, op 22-jarige leeftijd, zijn eerste volledige album uit. Het album, 1st Born Second, werd geproduceerd door Raphael Saadiq, Dr. Dre, Mike City en James Poyser. Het album wordt door velen beschouwd als een meesterwerkje van een jong genie.

ZO 12.09 Bilal hosted by Supa Sweet DJ's Code Red & Clyde

Zaal open 20.00 uur
EUR 17,50 excl. Lidmaatschap en voorverkoopkosten

Voorverkoop bij Ticket Service, It Donner en Plato in Rotterdam

www.nighttown.nl / http://www.bilal-the-man.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --