Gemeente 's-Hertogenbosch

25-08-2004

Presentatie "De Groote Wielen" tijdens KOM-festival Rosmalen

Op zondag 12 september 2004 presenteert de gemeente 's-Hertogenbosch samen met de ontwikkelende partijen de nieuwe woonwijk "De Groote Wielen" op het KOM-festival Rosmalen. Op deze dag staan er diverse paviljoens met de meest recente informatie over de woonbuurten (onder meer Broekland en Vlietdijk), de inrichting van de openbare ruimte, de watermachine, de voorzieningen en het woningaanbod.

Ook geven scholen en sportverenigingen, die zich in De Groote Wielen gaan vestigen, acte de présence. Zo zijn basisschool De Groote Wielen en de Wittering.nl vertegenwoordigd. Voetbalvereniging OJC Rosmalen, honk- en softbalvereniging de Gryphons, Jeu de boule-vereniging Jan Boel '81 en Korfbalvereniging RoDeBo zijn deze dag aanwezig. Er worden activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals de mogelijkheid tot penaltyschieten en er wordt een slagtunnel geplaatst. De dag is verder voorzien van amusement, entertainment en ook voor de kinderen zijn er activiteiten. Aan het einde van de dag (omstreeks 16.30 uur) maakt mw. J. Eugster, wethouder van onder meer ruimtelijke ordening, de prijswinnaar bekend van de prijsvraag "Nieuwe straatnaam voor De Groote Wielen".

Speciaal geïnteresseerden kunnen een rondrit per bus krijgen door de nieuwe woonwijk, die sinds april jongstleden in aanbouw is. Deze vindt plaats onder leiding van een deskundige gids. De nieuwe woonwijk De Groote Wielen ligt ten noorden van Rosmalen. Het is een echte polderwijk: lange zichtlijnen geven een gevoel van ruimte en bieden een mooi uitzicht op het weidse landschap. De uitgestrekte waterplas (40 hectare) zorgt voor ruimte, ontspanning en een gevoel van welbehagen. De Groote Wielen wordt een zelfstandig functionerende woonwijk met 4.300 woningen, een eigen centrum en vele eigen voorzieningen.