Gemeente Voorschoten

Persberichten - Theaterevenement Beeldig Voorschoten: (ver)beeld op pad
Uitgebracht op: woensdag 25 augustus 2004

Op zondagmiddag 12 september vindt tijdens Het Weekend van Voorschoten tussen 12.00 en 17.00 uur een groots theaterevenement plaats, waarbij de beeldende kunst van Voorschoten dient als decor en inspiratiebron. Vier maal, om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur start vanuit het centrum bij de Dorpskerk een twee uur durende theaterroute, die door heel Voorschoten voert.

Aan de voet van de Dorpskerk in de Schoolstraat, het startpunt van de theaterroute, zorgen levende sculpturen voor spektakeltheater. De sculpturen zijn ontworpen door kunstenaar Lichel van den Ende en worden theatraal ingezet onder regie van Amanda Wolzak. Het theatergezelschap verspreidt op bijzondere wijze beeldmateriaal van een aantal kunstwerken in Voorschoten en gidst belangstellenden naar de bouwlocatie achter het Wapen van Voorschoten. Daar vindt muzikaal theater plaats.

Na de voorstelling op de bouwlocatie worden bezoekers met een oldtimerbus langs drie kunstwerken geleid, waar opnieuw theater plaatsvindt. De route trekt langs de Graszode van André van Lier, de Korven van Kees Bierman en het Baken van Dicky Brandt. Na de voorstelling worden bezoekers weer in het dorp afgezet. Belangstellenden kunnen ook met eigen vervoer naar de verschillende locaties gaan. Alle theateronderdelen hebben een eigen tijdschema, zodat iedereen op elk willekeurig moment kan inhaken.

Programmas voor het evenement zijn vanaf 27 augustus gratis af te halen bij de receptie van het gemeentehuis, de Bibliotheek, diverse winkels in Voorschoten en de VVV in Leiden.

Andere activiteiten zondagmiddag

In het kader van Beeldig Voorschoten, het project waarmee de gemeente Voorschoten haar beeldende kunst onder de aandacht brengt van inwoners en andere belangstellenden, vinden op zondagmiddag 12 september ook andere activiteiten plaats:

* Op de theaterroute in de Schoolstraat zijn tussen de Dorpskerk en de bouwplaats in winkeletalages kunstwerken te zien van leden van de Voorschotense Kunst Kring.

* In het arbeidershuisje, Schoolstraat 49, en in de toren van de Dorpskerk geven Piet Franzen en Christiaan van Tol een performance van hun dichtkunst.

* In de hal van de Dorpskerk is doorlopend een presentatie te zien van verschillende sculpturen en objecten die Voorschoten rijk is.
* In de Dorpskerk is een expositie te bezichtigen van Barbara de Reus.

Op zondagmiddag zijn, zoals inmiddels gebruikelijk tijdens Het Weekend van Voorschoten, ook vele oldtimers te bezichtigen in het centrum van Voorschoten. Tevens vindt een Concertfestival plaats van diverse harmonieën in de Evenementenhal op het Treubplein.


- einde bericht -