Ingezonden persbericht


Subsidie: Esdégé-Reigersdaal en 's Heerenloo Zorggroep

Inauguratie van Prof.dr. M. Limburg, benoemd tot hoogleraar Neurologie in de faculteit der Geneeskunde.

Titel van de rede: Weten en doen, willen en kunnen.

Vrijdag 12 september 2004, 15.30 uur

Prof.dr. Martien Limburg MBA is sinds september 2003 hoofd van de afdeling Neurologie. Tevens is hij voorzitter van Behandel- en Zorgeenheid V. Vóór zijn komst naar Maastricht was Limburg als hoogleraar Evaluatie Onderzoek, hoofd Klinische Informatiekunde, voorzitter van een ziekenhuisdivisie en het onderwijsinstituut Medische Informatiekunde werkzaam in het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Martien Limburg studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, volgde zijn opleiding tot neuroloog in het AMC en werkte daar zo'n twintig jaar. Hij studeerde als student enige tijd aan Harvard Medical School en deed een deel B-opleiding interne geneeskunde in streekziekenhuis Gooi-Noord.

Het onderzoek dat hij in het AMC deed met behulp van een beurs van de Nederlandse Hartstichting liep zo goed, dat hij "zichzelf uitzond" naar de Verenigde Staten. Daar bracht hij een jaar door met zijn gezin en deed onderzoek in de Mayo Clinic in Minnesota. In het AMC had hij, iets eerder dan Maastricht, de eerste stroke service in Nederland ingericht. Geïntegreerde goede zorg bleek in staat te zijn heel veel patiënten effectief te helpen.

De laatste jaren in het AMC was hij voornamelijk bestuurlijk bezig op gebied van onderwijs en onderzoek. Dit lag hem goed, maar hij miste de betekenis van zijn werk voor de patiëntenzorg. Hij heeft 100 peer reviewed artikelen op zijn naam staan, voornamelijk over diverse aspecten van zorg voor patiënten met een beroerte.

De afdeling Communicatie en Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. pers@bu.unimaas.nl. De berichten van de UM staan op Internet www.unimaas.nl.