Gemeente Leeuwarden

Koopzondag op 12 september

Bron: Gemeente Leeuwarden
Op zondag 12 september is er weer een koopzondag, waar vele winkels aan mee doen. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten in de binnenstad georganiseerd. Na het succes van de september koopzondag van afgelopen jaar zijn ook dit jaar op het Zaailand 15 springkussens in diverse formaten en in diverse uitvoeringen. Tevens zijn er klimwanden, kinderdraaimolens en er rijdt een treintje over het plein. Kinderen kunnen gratis gebruik maken van de attracties. Deze attracties worden aangeboden door de Leeuwarder Ondernemersvereniging: LEON. Het beloof. Winkelcentrum Het Zaailand viert daarnaast ook nog eens haar 15-jarig bestaan met de `Wervelende Winkelweken'. Op de koopzondag worden in De Kleine Kerkstraat ook enkele extra activiteiten georganiseerd.

Daarnaast is er op de Voorstreek een braderie van 10.00 - 18.00 uur. Het thema van dit jaar is dans. Er worden van verschillende soorten dansvoorstellingen gegeven op podia, de parkeergarage en de Voorstreek zelf. Daarnaast zullen er ook nog vele andere activiteiten plaatsvinden, zoals een vrolijke markt en een sari modeshow.

Op koopzondag zal Hengelsportvereniging Leeuwarden aanwezig zijn op de Nieuwestad. Naast een informatiestand zullen zij diverse takken van de sportvisserij vertegenwoordigen om demonstraties te geven. Ook kunt u op enkele plaatsen roeiboten tegen komen van Roeivereniging `Wetterwille', die tijdens de koopzondag aanwezig zijn in de grachten van Leeuwarden.
Voor de koopzondag heeft Noordned een speciale reizigersaanbieding. Als je goedkoop met z'n tweeën per trein naar de koopzondag in Leeuwarden wil dan heeft Noordned dé koopzondag actie: Twee voor de prijs van één. Iedere reiziger met een enkeltje of een retourtje (vol of gereduceerd) met eindbestemming Leeuwarden, mag op zondag 12 september a.s. een vriend(in), familielid of kennis gratis meenemen. Deze actie is geldig op de trajecten Stavoren - Leeuwarden v.v., Harlingen Haven - Leeuwarden v.v. en Groningen - Leeuwarden v.v.