Gemeente Best

06-09-2004
Evenementen centrum en verkeersmaatregelen

Drukte en gezelligheid in centrum
Binnenkort is er weer van alles te doen in het centrum van Best. We mogen een heleboel gezelligheid en drukte verwachten. In verband met diverse evenementen worden er verkeersmaatregelen getroffen. Enkele parkeerterreinen en een deel van de Hoofdstraat worden voor het verkeer afgesloten. Wat gaat er gebeuren?

Bruisend Best
Op zondag 12 september vindt het evenement "Bruisend Best" plaats. Op het plein voor het gemeentehuis wordt dan een "fancy fair" gehouden door buurtvereniging "Hoge Akker". Deze duurt van 8.00 tot 18.00 uur. Daarnaast treden er evenals vorig jaar op meerdere plaatsen muziekkapellen op. Hiervoor wordt de Nieuwstraat tussen de rotonde bij Restaurant Quatre Bras en de Wingerdstraat afgesloten voor al het verkeer. Dit geldt ook voor de Hoofdstraat vanaf het kruispunt Oranjestraat-Hoofdstraat-Raadhuisplein en de spoortunnel. Het verkeer wordt via de ringweg omgeleid.

Handmelken
In het weekend van 17 tot en met 19 september vindt het jaarlijkse Nationaal Kampioenschap Handmelken weer plaats in Best. Dit gebeurt in de grote tent op het parkeerterrein voor het gemeentehuis (naast "Zeeman"). In verband hiermee geldt er vanaf vrijdag 10 september a.s. een parkeerverbod op het parkeerterrein naast "Zeeman". Auto's die tijdens het opbouwen van de tent in de weg staan worden, op kosten van de eigenaar, weggesleept.

Herdenkingsfestiviteiten bevrijding
In verband met de bevrijding van een groot deel van Brabant 60 jaar geleden vinden er in september overal in de provincie diverse ontvangsten in het kader van de herdenkingen plaats. Dat is ook het geval in Best. Zo worden er in de week van 12 september Schotse, Engelse en Amerikaanse veteranen in Best verwacht. Voor deze festiviteiten wordt de tent van het handmelken gebruikt. Deze tent wordt daarom al een hele week tevoren (vrijdag 10 september) opgebouwd.

Best(s) Actief / Dulfkesmert
Op zondag 19 september is het Raadhuisplein (het terrein rondom het gemeentehuis) ook het toneel van de jaarlijkse sociale en culturele markt "Best(s) Actief". Diverse (Bestse) organisaties en verenigingen presenteren zich hier graag aan u. In verband met dit evenement is het Raadhuisplein (rondom het gemeentehuis) vanaf zaterdag 18 september 24.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het is dus niet mogelijk om uw auto te parkeren.
Ook de jaarlijkse "Dulfkesmert" wordt op zondag 19 september gehouden; van 12.00 tot 17.00 uur. De Hoofdstraat (tussen Nazarethstraat en de Oranjestraat) is dan vanaf 7.00 uur voor alle verkeer afgesloten. Hier geldt dan tevens een parkeerverbod, van 7.00 tot 19.00 uur.

Verkeersmaatregelen
Er gelden de volgende parkeerverboden:

· zondag 12 september: Nieuwstraat tussen de rotonde bij Restaurant Quatre Bras en de Wingerdstraat en de Hoofdstraat vanaf het kruispunt Oranjestraat-Hoofdstraat-Raadhuisplein en de spoortunnel. Het verkeer wordt via de ringweg omgeleid.

· donderdag 9 september 20.00 uur tot en met maandag 20 september: parkeerterrein naast "Zeeman";

· zaterdag 18 september 24.00 uur tot en met zondag 19 september: Raadhuisplein (rondom gemeentehuis);

· zondag 19 september van 07.00 tot 19.00 uur: Hoofdstraat tussen Nazarethstraat en Oranjestraat.
Zorgt u ervoor, dat uw auto tijdig uit het gebied is verwijderd. Auto's die in de weg staan worden, op kosten van de eigenaar, weggesleept. Hierop is de Wegsleepverordening van de gemeente Best van toepassing. In deze verordening is geregeld dat een weggesleepte auto pas na betaling van de daaraan verbonden kosten kan worden opgehaald. Betaling van de kosten op het gemeentehuis is alleen mogelijk tijdens kantooruren; maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Als u de evenementen bezoekt, dan is het raadzaam om de auto thuis te laten. Scouting Oud Best zorgt op zondag 19 september van 12.00 tot 18.00 uur voor een gratis bewaakte fietsenstalling nabij het politiebureau. Maak er gebruik van!
In verband met de afsluiting van de Hoofdstraat rijden de BBA-bussen een aangepaste route:

· Lijn 141: Oirschotseweg - Prins Bernhardlaan - Willem de Zwijgerweg
- Ringweg - Brem - Erica;

· Lijn 142: Oirschotseweg - Prins Bernhardlaan - Koningin Julianaweg - Kanaaldijk - Eindhovenseweg Zuid.