Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

12 september 2004: Maagdenhuis bezet!

Centrale studentenraad opent het jaar met debatten en Politiek Talent Prijs.

Zondag 12 september 2004, vanaf 15.00 uur is het Maagdenhuis aan het Spui 21 in Amsterdam weer even van de studenten. De centrale studentenraad van de Universiteit van Amsterdam en het trainingsbureau TAQT organiseren dan de eerste serie studentendebatten van het nieuwe academische jaar. Bestuurders, politici en de nieuwe studentenraadsleden van de Universiteit van Amsterdam zullen het tegen elkaar opnemen in actuele debatten over studiekwesties. Dezelfde middag zal ook de Politiek Talentprijs 2004 worden uitgereikt aan de meest veelbelovende, politiek actieve student van het jaar.

De deelnemers aan het debat zijn Duco Stadig, wethouder huisvesting van de gemeente Amsterdam; Boris van Ham tweedekamerlid voor D66; Judith Sargentini, gemeenteraadslid voor Groen Links in Amsterdam; Sijbolt Noorda, voorzitter van het college van bestuur van de UvA; Ingeborg Middel, voorzitter van de AsvA Studentenunie, en de nieuwe raadsleden van de Universiteit van Amsterdam.

Van 15.30 uur tot 16.30 uur komen de volgende twistpunten aan bod: de staat van de studentenhuisvesting; de toenemende verstrengeling van de universiteit en het HBO en de stelling dat het huidige medezeggenschapstelsel - dat radicaal afrekende met het democratische systeem uit de jaren zeventig - tot een betere universiteit heeft geleid. De debatten worden geleid door journalist Arjen van Lith en Menno van der Veen van het trainingsbureau TAQT. Om 15.00 zal Paul van der Heijden, rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, de prijs voor het politiek talent 2004 uitreiken. Het talent wordt door de raadsleden uit hun midden gekozen. Hij of zij blinkt uit door visie, opstelling in het debat en zijn of haar capaciteiten om een achterban te mobiliseren.

U bent van harte uitgenodigd vanaf 14.45uur!

Contactpersoon

Menno van der Veen
06-19876915
menno.vanderveen@taqt.nl