TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-09-2004

Televisie
PORTRET VAN EEN PASSIE
Uitzending zondag 12 september
Nederland 2 - 11.24 uur

De passie van acteur peter tuinman

In PORTRET VAN EEN PASSIE op zondag 12 september een portret van een man die eigenlijk topsporter had willen zijn, maar uiteindelijk gepassioneerd acteur is geworden. De oorsprong van de passie voor theater, film en televisie ligt voor Peter Tuinman in zijn jeugd en voert terug naar de momenten dat zijn vader hem op de rand van zijn bed verhalen vertelde.

Deze aflevering speelt zich voonamelijk aan en op het water af. Het water staat symbool voor Peters drang naar vrijheid, behoefte aan voortdurende beweging en áltijd weer willen weten wat er achter de horizon ligt. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn liefde voor de gestructureerde anarchie van het theaterleven. Vol vuur is hij ook als hij praat over de grote liefde die hij in zijn leven is tegengekomen in de persoon van zijn partner Inge. "Mensen die het niet kennen zeggen dat de ware liefde niet bestaat, maar als het je overkomt is het een heel bijzondere ervaring", aldus Peter Tuinman.

De passies van Matthijs van Heijningen (10 okotober), Anne-Wil Blankers (17 oktober) en Evert van Thielen (24 oktober) zijn dit najaar ook te zien in PORTRET VAN EEN PASSIE.
TROS