Politie Flevoland

Alcoholcontroles in Flevoland

Flevoland 12-09-2004 - De Politie Flevoland heeft het afgelopen weekend tal van alcoholcontroles gehouden, waarbij een aantal weggebruikers werd bekeurd. Een overzicht van de inbeslaggenomen rijbewijzen.

In Almere Stad-Oost werd vrijdagnacht een alcoholcontrole gehouden op meerdere locaties. In totaal negentig bestuurders moesten blazen. Van een 34-jarige Almeerder werd op de Boomgaardweg het rijbewijs ingevorderd. Hij bleek een promillage te hebben van 1,4.

In Lelystad werd van een 61-jarige Lelystedeling zaterdagnacht het rijbewijs ingenomen. Hij bleek onder invloed te zijn toen agenten hem zagen rijden op De Meent. Zijn promillage bleek uiteindelijk 1,6 te zijn. In het verleden was de man ook veroordeeld voor het rijden met drank op. Op het Stationsplein in Lelystad werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige man uit Lelystad aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij raakte eerst een paaltje, reed daarna aan de achterzijde van het station op de rotonde tegen een lantaarnpaal, die daarbij vernield werd. De man werd aangehouden. Hij had een promillagescore van 1,6. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In Dronten op het Toepad trof de politie vrijdagnacht een 25-jarige Drontenaar onder invloed aan. Hij reed in een auto, die gedeukt was, toen hij werd aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben (bijna twee keer zoveel dan toegestaan), niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en daarvoor een aanrijding met een lantaarnpaal op de Landmaten te hebben veroorzaakt. De inwoner uit Dronten gaf bovendien een valse naam op. Voor al deze delicten kan hij diverse boetes tegemoet zien. Aan de Werfstraat trof de politie zaterdagnacht een 21-jarige Drontenaar aan, die ook teveel had gedronken. Hij botste bij de Meerpaal bijna tegen een politieauto aan. Al snel werd duidelijk dat er alcohol in het spel was. De man bleek een promillage te hebben van 1,4. Zijn rijbewijs was hij daardoor kwijt.

In Emmeloord was zaterdagavond een aanrijding geweest op de Europalaan. Ter plaatse bleek dat beide partijen er niet uit, waarna de politie arriveerde. Agenten roken een alcohollucht bij één van de betrokkenen. Hij - een 49-jarige man uit Sagast (Duitsland) had ruim drie keer teveel gedronken dan wettelijk was toegestaan, zo bleek later uit de analyse. Zijn wagen is in beslagenomen. Na het betalen van de boete, kan hij deze weer in zijn bezit krijgen.