Politie Flevoland

Zoektocht kind met positief resultaat

Almere 12-09-2004 - De politie in Almere heeft vrijdag aan het begin van de avond het nodige te stellen gehad met een zoektocht naar een 8-jarig Almeerse jongetje. Uiteindelijk bleek hij bij een vriendje te zijn.

Het jochie werd aan het begin van de avond door zijn moeder als vermist opgegeven, omdat zij 's middags vanaf drie uur niets van hem had vernomen. De politie ging naar het huis van haar en nam een verklaring op. Het jongetje bleek 'gewoon' de school te hebben verlaten en zo gaf de moeder aan, mogelijk met een onbekend vriendje op pad te zijn.

Na overleg startte de politie een zoekactie, onder meer in het Beatrixpark, waar hij mogelijk zou kunnen verblijven. Een getuige gaf aan de hand van de foto aan dat hij het jongetje even daarvoor nog had gezien bij de skatebaan. Daarna werd bsloten om een KLPD helicopter in te zetten en werd de zoektocht uitgebreid met medewerkers van de NS.

Daarna gaf de moeder een mogelijke personalia van het vriendje van haar zoon door. Vervolgens kon de naam van het vriendje worden achterhaald en na navraag bij de leiding van de school, werd het adres bemachtigd. Uiteindelijk bleek het vermist jongetje daar te zitten en vergeten te zijn zijn moeder daarvan in kennis te stellen.