Binnensticht 11.30 uur

Utrecht 12-09-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Grote verkeerscontrole

ZEIST Bij een verkeerscontrole op de Boulevard, de Kromme Rijnlaan en de Oranje Nassaulaan werden 62 bekeuringen uitgeschreven.

Bij de controle die op zaterdag 11 september, tussen 09.00 en 14.30 uur, plaatsvond en waar werkstudenten bij werden ingezet is met name gelet op aanhangwagens. Naast een controle op technische mankementen werd op de Boulavard en de Oranje Nassalaan ook de snelheid gemeten van passerende voertuigen.

De meeste bekeuringen vielen voor het niet dragen van de autogordel, overschrijding maximum snelheid en ondeugdelijke reminrichting van aanhangwagens.

Negeren inhaalverbod leidt tot aanrijding

BUNNIK De bestuurder van een personenauto heeft bij het negeren van een inhaalverbod en overschrijden van een doorgetrokken streep op de Provincialeweg een aanrijding veroorzaakt.

De 40-jarige verdachte uit Utrecht haalde een voor hem rijdende personenauto in maar moest uitwijken voor een tegemoetkomende tegenligger. Hierbij drukte hij de ingehaald wordende bestuurder, een 36-jarige inwoner uit Utrecht, van de weg. Beide voertuigen raakten elkaar en liepen schade op. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wildplassers aangehouden

ZEIST De politie heeft zondag 12 september, om 01.50 uur, twee mannen aangehouden voor wildplassen en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

De verdachten, een 31-jarige inwoner uit Zeist en een 33-jarige Hagenaar, werden op het Rond geverbaliseerd omdat zij tegen de gevel van het postkantoor stonden te urineren.

De verdachte uit Zeist wilde weglopen waarna hij werd aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding en werd met gepaste dwang en geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Zijn metgezel probeerde de reeds aangehouden verdachte weer uit de politiewagen te halen waarna ook hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Beide mannen kregen een proces-verbaal voor meerdere feiten.