Eemland zuid 11.30 uur

Utrecht 12-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding voor winkeldiefstal

AMERSFOORT Op zaterdag 11 september, om 09.25 uur, werd op de Zonnewijzer een 46-jarige inwoonster uit Hoogland aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Zij had vanuit een supermarkt twee geheel met boodschappen gevulde tassen meegenomen zonder de inhoud af te rekenen bij de kassa.

Zij deed afstand van de ontvreemde artikelen en werd overgebracht naar het politiebureau. Naast een proces-verbaal kreeg zij ook een winkelontzegging.

Onder invloed

AMERSFOORT Op zondag 12 september, om 02.20 uur, zagen surveillerende agenten dat de bestuurder van een personenauto de gehele rijbaan van de Arnhemseweg nodig had om zijn weg te vervolgen.

Hij werd gecontroleerd op de aanwezigheid van alcohol in zijn lichaam. Hij blies op de ademanalyseapparatuur 755 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren.

Hij kreeg een proces-verbaal.

Tasjesroof

AMERSFOORT Op vrijdag 10 september, om 14.31 uur, vond op de Laan der Hoven een beroving plaats waarbij een 31-jarige bewoonster uit Amersfoort werd beroofd van haar tas.

De vrouw fietste over het fietspad van de Laan der Hoven en kwam uit de richting van de Kattenbroekerpoort. Ter hoogte van de rotonde, nabij de Dokter Posthumus Meijersweg, kwam er een scooter links naast haar rijden. Op deze scooter zaten twee personen. De passagier op deze bromfiets griste de tas uit het mandje van de fiets waarna men met hoge snelheid wegreed in de richting van de Afrikaring, om via het bruggetje bij Assoer te verdwijnen. Een onbekende automobilist heeft kennelijk een en ander zien gebeuren en getracht de daders te achtervolgen.

Een kwartier later vond een soortgelijk incident plaats op het Winkelpad waarbij opnieuw een tas uit een fietsmandje werd gestolen.Hierbij was een 74-jarige inwoonster uit den Haag het slachtoffer.

Het signalement van de daders luidt:


- de bestuurder betrof een jongeman met een lichtgetinte huidskleur en droeg een rood petje.


- de passagier betrof een jongen met een leeftijd tussen de 17 en 20 jaar, lichtgetint uiterlijk, zwart kort haar, ongeveer 1.80 meter lang, gekleed in een bruin leren jas met bontkraag en blauwe spijkerbroek. Hij droeg een kakikleurige baseballpet.

Beiden reden op een zilverkleurige scooter-bromfiets.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Ook zou de politie graag in contact komen met de nog onbekende automobilist die de daders heeft getracht te achtervolgen op de Laan van der Hoven.