Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 12 september 2004

* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft zaterdagmiddag en -avond in samenwerking met de Verkeerspolitie op de Schiedamseweg bromfietscontroles gehouden in het kader van het ASO-project.
In totaal werden er 25 bromscooters gecontroleerd. Er werden 48 bekeuringen uitgeschreven ter zake van te hoge constructiesnelheid, teveel geluid, niet in het bezit van een bromfietscertificaat, het niet dragen van de helm, geen gele platen, rijden door rood en geen richting aangeven.
* MAN VALT VAN BALKON - SLACHTOFFER OVERLEDEN

ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks elf uur is een 41-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats van een balkon op vierhoog van een pand aan de Hendrikstraat gevallen. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Het slachtoffer was op bezoek bij de bewoners van de woning op de vierde etage. Deze bewoners verklaarden niets gemerkt te hebben van het voorval. De recherche van het district Oost onderzoekt of er sprake is van een ongeval dan wel een misdrijf.

* MAN IN BEEN GECHOTEN
ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg omstreeks half acht kreeg de politie van het district Rotterdam-West een melding van een schietpartij op de Mathenesserdijk. Na de schietpartij waren er twee auto's weggereden.
Eén van de auto's werd gesignaleerd op de Nieuwe Binnenweg. In de auto zat het slachtoffer van de schietpartij. Deze 32-jarige man uit Ossendrecht verklaarde dat hij op de Mathenesserdijk door de inzittenden van een personenauto was beschoten en werd geraakt in zijn been. Waarom dit gebeurde is nog onduidelijk. Hij verklaarde de mannen niet te kennen. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.