Politie Groningen

Persberichten zondag 12 september 2004

Provincie Groningen 12-09-2004 -

Beerta: auto botst achter op tractor
Een 60-jarige tractorbestuurder uit Finsterwolde is zaterdagavond met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. De man was betrokken bij een botsing met een personenauto, bestuurd door een 34-jarige inwoner van Alteveer. Door onbekende oorzaak reed deze automobilist op de Hoofdstraat in Beerta achter op deze tractor, waardoor de auto in de sloot belandde en de tractor rechts van de weg in de berm over de kop rolde. De auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf. De tractor zou de volgende dag worden opgehaald door familie.

Winschoten: aanhouding vernieling auto ex
Een 30-jarige inwoner van Winschoten is zaterdagmiddag aangehouden voor het vernielen van de auto van zijn ex. De man had zijn ex die ook in Winschoten woont, gebeld met de mededeling dat hij bij haar de boel zou vernielen. Even later verscheen hij bij de woning en sloeg alle ramen van de geparkeerd staande auto kapot. Daarna vertrok hij weer op zijn fiets. Even later kon de politie de man aanhouden. Hij bekende de zaak, maar gaf geen verklaring waarom hij dit had gedaan. Uit het archief bleek dat de man nog 20 dagen moest zitten voor een andere zaak. Hij is na verhoor ingesloten voor Justitie om zijn straf uit te zitten.

Groningen: familieruzie leidt tot aanhouding
Een 37-jarige inwoner van Groningen is zaterdagavond aangehouden voor deelname aan een vechtpartij waarbij hij ernstige bedreigingen had geuit ten opzichte van enkele anderen die bij de ruzie op straat waren betrokken. Het incident speelde zich af op de Opaalstraat in de Stad waar een groepje het met elkaar aan de stok had. Het groepje bestond voornamelijk uit familie en aanverwanten en vocht kennelijk een langlopend conflict met elkaar uit. Daarbij werden onder meer een knuppel en een bezem gehanteerd als wapentuig. Er leek overigens niemand zichtbare verwondingen te hebben opgelopen. Een 24-jarige familielid heeft zich nogn een dokter geconsulteerd. Hij had vermoedelijk een tik opgelopen van de knuppel en klaagde over hoofdpijn. Met de aanhouding van de 37-jarige keerde de rust redelijk weer. Het onderzoek moet nog uitwijzen wie welk aandeel heeft gehad in de vechtpartij. Er zullen mogelijk nog meer als verdachte moeten worden gehoord.

Groningen: aanhouding voor straatroof
Een 35-jarige inwoner van Groningen is zaterdagavond aangehouden voor het stelen van een mobieltje en afpersing van een klein geldbedrag van een 15-jarige jongen uit Hoogezand. De jongen liep samen met een andere jongen en een meisje op het Hereplein toen ze aangesproken werden door de Stadjer. Ze bevonden zich kennelijk in zijn territorium en moesten 5 Euro betalen. De jongelui, danig onder de indruk van de man, gaven daaraan toe, waarbij de 15-jarige jongen een paar Euro afgaf. Toen hij de politie snel wilde bellen met zijn mobieltje, pakte de Stadjer deze van hem af, maar de jongen slaagde erin om zijn telefoon weer terug te pakken. Daarna verdween de Stadjer met een kompaan richting binnenstad. Het drietal waarschuwde de politie die ze meenam in de auto door de stad. Op het Martinikerkhof werd de 35-jarige man herkend. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Alcohol en verkeer
Een 55-jarige automobilist uit Stadskanaal is zaterdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De man botste bij het uit de berm rijden van de Hoofdstraat tegen een passerende personenauto waardoor lichte schade ontstond. Controle gaf aan dat de man flink onder invloed van alcohol was. Hij had 2.4 promille in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Ook werd het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Groningen. Hij werd zaterdagnacht gecontroleerd op het Sontplein in de stad. Hij bleek 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben.