Politie Drenthe

Zondag

Assen 12-09-2004

Aanhangwagen met personenauto over de kop

MEPPEL - Een 19-jarige jongeman uit Dwingeloo raakte zaterdagmiddag rond 13.00 uur betrokken bij een verkeersongeval op de A32. Hij reed met zijn auto en aanhangwagen met daarop een andere personenauto vanuit Zwolle over de A32. De zware combinatie raakte aan het slingeren waardoor de aanhangwagen met de daarop staande personenauto over de kop sloeg. De rijbaan werd hierdoor geblokkeerd. De brandweer en een sleepbedrijf hebben de weg weer vrij gemaakt. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Hij was niet bevoegd om te rijden met een aanhangwagen.

Politie assisteert: auto over de kop in de sloot NOORD SLEEN - Een 59-jarige bestuurder uit Klazienaveen belandde zaterdagmorgen met zijn auto in de sloot. Hij reed over de N381 vanuit Noord Sleen naar Emmen. Hij haalde een 22-jarige bestuurder van een personenauto in uit Sint Annaparochie. De man uit Klazienaveen belandde tijdens het inhalen links in de berm en belandde over de kop in de sloot. De brandweer heeft de bestuurder bevrijd. Hij is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. De auto is afgesleept door een sleepbedrijf.

Alcomobilist raakt vluchtheuvel en slaat over de kop NIEUW AMSTERDAM - Een 27-jarige inwoner van Emmen raakte zaterdagavond betrokken bij een aanrijding. De man is met zijn auto over de kop geslagen, nadat hij een vluchtheuvel heeft geraakt en een lantaarnpaal ontworteld. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Op het bureau is een bloedproef afgenomen om te zien hoeveel hij had gedronken. Het resultaat is nog niet bekend.

Minderjarige jongen aan het joyriden
DWINGELOO - Een 17-jarige jongen uit Beilen reed in de nacht van zaterdag op zondag al slingerend over de A28 in de richting van Hoogeveen. Tijdens een controle bleek hij geen rijbewijs te hebben. Bovendien verkeerde hij onder invloed van alcohol. De jongeman werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 255 ugl. Hij verklaarde dat hij aan het joyriden was in de auto van zijn moeder. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en hebben hun zoon meegenomen naar huis. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Zonder verlichting en met borrel en achter het stuur MEPPEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Sint Jansklooster aangehouden. De jongeman reed vanaf de Eendrachtstraat de Ceintuurbaan op, in de richting van de Steenwijkerstraatweg. Hij reed zonder verlichting en werd daarom staande gehouden. Bij zijn staandehouding bleek hij bovendien te veel te hebben gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Snorfietser negeert stopteken

ASSEN - Tegen een 16-jarige snorfietser is in de nacht van zaterdag op zondag drie keer proces-verbaal opgemaakt. Agenten zagen de jongeman vanaf het Sticht de tunnel inrijden in de richting van het provinciehuis. Aangezien hij geen helm droeg, gaf de politie een stopteken. Na meerdere malen een stopteken te hebben gegeven, gaf hij nog geen gehoor. Uiteindelijk is de snorfietser op de Hoofdlaan staande gehouden en meegenomen naar het bureau. Hij kreeg processen-verbaal voor het onverzekerd rijden, het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat en het niet voldoen aan een vordering van de politie.

Politie Emmen houdt twee verdachten aan
EMMEN - De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident dat plaatsvond aan de Oosterveldsestraat. Het gaat om een 68-jarige man uit Landgraaf en een 58-jarige man uit Emmen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee bewoners opgeschrikt door knallen en glasgerinkel. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestuurder negeert stopteken politie
HOOGEVEEN - Een 30-jarige bestuurder van een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Schoolstraat. De man reed zonder gordel en kreeg daarom een stopteken van de politie. De man stopte, maar ging er vervolgens vandoor toen hem werd medegedeeld dat hij hiervoor een bekeuring kreeg. De bestuurder werd vervolgens aangehouden in de T. Schipperstraat. Hij is meegenomen naar het bureau voor het negeren van een stopteken van de politie.

Rijden zonder rijbewijs: twee keer proces-verbaal in korte tijd EMMEN - Tijdens een surveillance zag de politie een auto rijden waarvan de verlichting plotseling uitging bij het zien van de agenten. De bestuurder, een 22-jarige jongeman uit Emmer Compascuum, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij zou er voor zorgen dat iemand anders de auto kwam halen. Na verloop van tijd werd hij weer gesignaleerd in de auto als bestuurder. Daarop is hij staande gehouden op de kruising Oranjedorp / Stelmakershof. Een tweede proces-verbaal werd opgemaakt. Bovendien is zijn auto meegenomen naar het bureau.

Proces-verbaal voor bromfietser
ASSEN - Tegen een 20-jarige bromfietser uit Assen is in de nacht van zaterdag op zondag proces-verbaal opgemaakt. De verdachte reed zonder helm over de Brink. Bovendien was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat en was de bromfiets niet verzekerd. De bromfiets is achter het politiebureau gestald.

Winkeldief aangehouden
RODEN - Het personeel van een supermarkt heeft zaterdagmiddag een winkeldief staande gehouden en overgedragen aan de politie. De 25-jarige verdachte uit Roderesch had schnitzels ter waarde van 7,90 meegenomen zonder te betalen. Tegen de winkeldief werd proces-verbaal opgemaakt.

Paard belandt in waterput
HAVELTE - De politie kreeg zondagmorgen een melding dat er een paard in een put tot aan zijn nek in het water lag. Het paard lag in een weiland aan de Pelinckweg. Met behulp van een kraan is hij uiteindelijk uit de put bevrijd. De dierenarts was ter plaatse om te kijken naar de gezondheid van het dier. Hoe het met het paard gaat, is niet bekend.

Wildplasser gaat er van door
HOOGEVEEN - Agenten maakten in de nacht van zaterdag op zondag proces-verbaal op tegen een 37-jarige inwoner van Hoogeveen. Hij was aan het wildplassen aan de Raadhuisstraat. Op het moment dat de politie vroeg naar zijn personalia rende de verdachte hard weg. De agenten zijn hem achterna gerend en hebben hem aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden voor belediging agenten
EMMEN - Agenten reden in de nacht van zaterdag op zondag door de Hoofdstraat in een opvallende surveillanceauto. Een 22-jarige man uit Emmen bleef echter midden op de rijbaan staan toen de agenten hem naderden. Hij is daarop aangesproken en hem is gevraagd aan de kant te gaan. Dat deed hij, maar schold daarbij de agenten uit. Vervolgens kreeg de man een bekeuring wegens belediging van politiemedewerkers.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Ron Reinds (tel. 0592-383211) zal de voorlichting vanaf maandagmorgen 8.00 uur overnemen.