1e persbericht van 12 september 2004

Eindhoven 12-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Heler van bromfiets gepakt

Zondag om 0.30 uur is op het Stratumseind een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was in het bezit van een gestolen bromfiets. De eigenaar van die bromfiets en zijn vrienden zagen de man op de brommer zitten en hielden hem aan. Hij werd overgedragen aan de politie. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Geldrop : Zes verstekelingen in laadruimte vrachtauto

Zaterdag rond 13.30 uur zijn in Geldrop op parkeerplaats de Meelakkers aan de A67 onder de gemeente Geldrop zes mannen ( tussen 22 en 36 jaar oud) afkomstig uit India aangehouden. Een 52-jarige vrachtautochauffeur uit Tegelen wilde even pauzeren op de parkeerplaats. Toen hij uit zijn truck stapte hoorde hij achter uit de oplegger geschreeuw en kloppen. De chauffeur waarschuwde direct de politie. Politieagenten verbraken de verzegeling van de oplegger en troffen in de laadruimte de zes mannen aan. Ze werden aangehouden en overgebracht naar de vreemdelingenpolitie.

De chauffeur had de oplegger, afkomstig uit Engeland en geladen met banden, opgehaald in Zeebrugge. De mannen waren volgens de politie in de veronderstelling dat de oplegger naar Engeland verscheept zou worden. De zes hebben bij de vreemdelingenpolitie te kennen gegeven asiel in Nederland aan te vragen.

Asten: Dodelijk verkeersongeval

Zaterdag om 14.10 uur is bij een verkeersongeval op de Dijkstraat de 26-jarige Ron Lossie uit Asten om het leven gekomen. De man raakte met zijn motor in een bocht juist voor de Beekstraat van de weg en botste tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Best: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Zaterdag om 21.00 uur is in de Hoofdstraat in Best een 34-jarige man uit Alphen aangehouden. Hij zat stomdronken achter het stuur van zijn auto. En ademtest wees uit dat de man vier maal ( 2,00 promille) de toegestane maximum hoeveel alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken Pool moet rijbewijs inleveren

Zondag om 0.40 uur is op het Beugelsplein een 23-jarige Pool aangehouden. Hij zat dronken achter het stuur van zijn auto. De uitslag van de ademtest was 1,5 promille. Het rijbewijs van de Pool is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Fietser ernstig gewond bij verkeersongeval

Een jongen van zeventien uit Milheeze is zaterdagavond rond 22.00 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Milhezerweg. Hij was met de fiets en wilde komende vanaf het fietspad uit de richting Milheeze de weg oversteken. Vermoedelijk was hij bezig met telefoneren toen hij de weg overstak. Een auto, bestuurd door 18-jarige man uit De Mortel, kon de fietser niet meer ontwijken. De jongen is met zwaar hoofdletsel en botbreuken naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Deurne: Auto botst tegen boom

Zondag rond 3.00 uur is op de Snoertsebaan een 29-jarige man uit Deurne met zijn auto tegen een boom gebotst. De bestuurder reed richting Deurne en in een bocht bij de Eikenlaan kwam hij door nog onbekende oorzaak in de linker berm terecht. De auto botste tegen een boom en raakte nog een verkeersbord. Het slachtoffer werd door de brandweer uit het wrak bevrijd. Hij is met beenletsel overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.