Verzamelde persberichten zondag

's-Hertogenbosch 12-09-2004

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Vlijmen - Zaterdagmiddag even na 15.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Wolput in Vlijmen. Op de kruising met de Jonkheer de la Courtstraat bleek een aanrijding te zijn ontstaan. Een auto bestuurd door een 20-jarige man uit Heusden reed over de Wolput. Over de Jonkheer de la Courtstraat reed een auto bestuurd door een 81-jarige man uit Nieuwkuijk. Op de kruising verleende de man uit Nieuwkuijk geen voorrang aan de ander auto. De 81-jarige man is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis.

JONGEN VAN GSM BEROOFD

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond even na 18.00 uur is een 14-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch van zijn GSM beroofd. De jongen stond op de Graaf van Solmsweg in 's-Hertogenbosch een smsje te verzenden toen twee jongeren op een bromfiets langskwamen. De jongen werd door de twee jongeren van zijn fiets geslagen zijn GSM werd afgepakt en het tweetal verdween op de bromfiets in de richting Engelen.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag even voor middernacht werd op de Zandzuigerstraat in 's-Hertogenbosch een 55-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 6 uur.

-----
Dezelfde nacht even na 00.30 uur werd op de Parklaan in 's-Hertogenbosch een 55-jarige man uit Kaatsheuvel voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 1 uur.
-----
Rond 02.45 uur, in de nacht van zaterdag op zondag, werd op de Hekellaan in 's-Hertogenbosch een 29-jarige man uit Nuland bekeurd voor het rijden onder invloed. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 4 uur.

GLAASJE OP, RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.30 uur is op de Pieter Breughelstraat in 's-Hertogenbosch een 35-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MEISJE ZWAAR GEWOND

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.10 uur werd gemeld dat op de Korte Putstraat in 's-Hertogenbosch een meisje zwaar gewond was. Ter plaatse bleek een 18-jarig meisje uit 's-Hertogenbosch een slagaderlijke bloeding in een arm te hebben. Kennelijk heeft er op de Korte Putstraat een vechtpartij plaatsgevonden waar het meisje tussen is gesprongen. Daarbij is ze gewond geraakt. Omstanders hebben het meisje opgevangen en verzorgd, waarna ze door een ambulance is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar dit voorval.

VECHTPARTIJ

Drunen - In de nacht van zaterdag op zondag even voor 03.30 uur werd een vechtpartij gemeld op de Bosscheweg in Drunen. Bij de komst van de politie was de rust weer gekeerd. Op aanwijzing van getuigen konden zes jongen in de leeftijd van 15 tot 38 jaar uit Waalwijk worden aangehouden. Ze bleken onenigheid te hebben gehad met een 36-jarige man uit Nieuwkuijk. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat drie van de jongeren niet bij de vechtpartij betrokken waren, ze zijn korte tijd later weer in vrijheid gesteld. De andere drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Vught - Zaterdagmiddag is een 25-jarige man uit Vught aangehouden. Hij had in hun woning in Vught zijn vriendin tijdens een ruzie verschillende keren geslagen en bedreigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

Vught - Zaterdagavond rond 23.00 uur is op de Rijksweg N65 onder Vught een 45-jarige man uit Zwolle bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Eerste probeerde de man zich aan een controle te ontrekken, door nadat hij gestopt was direct weer weg te rijden. Hij kon echter snel weer worden achterhaald. Bij de ademanalyse bleek, dat de man ruim vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had gebruikt. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Schijndel - Zaterdagavond even voor 23.00 uur is een 29-jarige man uit Schijndel aangehouden. De politie was op de Oliemolen in Schijndel in verband met een ruzie tussen twee mensen. Toen een van de politiemensen de 29-jarige man vorderde zich te verwijderen, schold deze de politieman uit en beledigde deze. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man weer huiswaarts gestuurd.

ALCOHOLCONTROLE

Vught - In de nacht van zaterdag op zondag is op de Rijksweg N65 onder Vught een alcoholcontrole gehouden. Bij deze controle zijn werden totaal zeven bestuurders bekeurd, waarvan bij drie het rijbewijs werd ingevorderd.

- Een 62-jarige man uit Vught werd bekeurd. Hij kreeg ook een rijverbod van 2 uur.

- Een 36-jarige vrouw uit Bithoven werd bekeurd. Zij kreeg een rijverbod van 6 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.
- Een 36-jarige man uit 's-Hertogenbosch kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 7 uur en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.
- Een 27-jarige man uit Nijmegen kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 2 uur.

- Een 35-jarige man uit Vught kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 3 uur.

- Een 29-jarige man uit Tilburg werd bekeurd en kreeg ook een rijverbod van 3 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VECHTPARTIJ

Veghel - In de nacht van zaterdag op zondag even na 01.30 uur is een 28-jarige man uit Veghel aangehouden. Op de Bernhardstraat in Veghel was hij betrokken geweest bij een ruzie. Bij die ruzie waren over en weer klappen gevallen. De man uit Veghel had daarbij ook gedreigd met een bijltje. De bijl is in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

BOUWKEET AFGEBRAND

Uden - Zondagmorgen rond 05.30 uur werd een brand gemeld in een bouwkeet aan de Muntmeester in Uden. De brandweer kon niet voorkomen dat de bouwkeet verloren ging. De brand is vermoedelijk aangestoken. Op het bouwwerk bij de keet zijn in de daar in aanbouw zijnde appartementen vernielingen aangericht. Op de bovenverdieping is een waterkraag opengedraaid, waardoor daaronder liggende appartementen waterschade opliepen. Verder werden keukens en ruiten vernield.

CARAVAN IN BRAND

Oss - Zaterdagavond werd een brand gemeld op de Docfalaan in Oss. Ter plaatse bleek een daar staande caravan in brand te staan. Door de brandweer werd het vuur geblust. Ze konden echter niet voorkomen dat de caravan verloren ging. Vermoedelijk is de caravan in brand gestoken.

MAN AANGEHOUDEN

Oss - Zondagmiddag is een 23-jarige man uit Oss aangehouden. Op de Schaepmanlaan in Oss had hij een geschil gekregen met een 51-jarige Ossenaar over de betaling van een rekening. Het geschil liep zo hoog op dat de 23-jarige man de andere te lijf ging en de keel dicht kneep. De andere wist zich te bevrijden waarop de 23-jarige man de benen nam. Hij kon korte tijd later worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN OP HETERDAAD BETRAPT

Cuijk - In de nacht van zaterdag op zondag werd gemeld dat enkele getuigen een jongen hadden aangehouden die had geprobeerd een fiets weg te halen. Bij de komst van de politie werd de jongen, 17 jaar uit Cuijk, aan de politiemensen overgedragen. De jongen bleek op het Stationsplein in Cuijk een fiets te hebben willen weghalen. Daarbij werd hij door enkele getuigen betrapt die hen aanhielden. De jongen is na verhoor heengezonden.

BESTELAUTO GESTOLEN

Grave - In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf de Roerdomphorst in Grave een witte Mercedes bestelauto gestolen. Het kenteken van de auto is 68-VN-BR.