Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zondag 12 september

Alkmaar 12-09-2004 - 15.30 uur

Inbraak woning

Heiloo, zaterdag 11 september 2004.

Zaterdagmiddag tussen 16.15 en 17.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Slootenslaan. Men kwam in de woning door het vernielen van een raam. Vanuit het huis werden onder andere een flatscreen scherm, een notebook pc en een digitale camera weggenomen. Ook bleken een aantal sieraden te zijn verdwenen.

Rijden onder invloed van alcohol

Noord-Scharwoude, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige bestuurder van een personenauto uit Schagen aangehouden op de Voorburggracht. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 440 ug/l. Dat is tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Man mishandeld door groep jongeren

Alkmaar, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 31-jarige man uit Avenhorn mishandeld door een groep jongelui. De mishandeling vond plaats op de Boterstraat. Het slachtoffer liep samen met een vriend naar diens auto. Omdat hij eerder op de avond zijn enkele had verzwikt werd hij door zijn vriend ondersteund. Een passerende groep jongelui uitte een aantal seksistische opmerkingen waarna een woordenwisseling ontstond. Plotseling werd het slachtoffer door één van de jongens uit de groep in het gezicht geslagen. Een jongen rende op hem toe met een ketting. Deze wist het slachtoffer van zijn belager af te pakken maar vervolgens werd hij door een aantal andere jongens geschopt en geslagen. Toen de groep in de gaten kreeg dat de politie was gewaarschuwd renden zij weg. Het slachtoffer had verschillende verwonding aan zijn hoofd. Eén van de verdachten is een jongen van 16 á 17 jaar. Hij heeft wit stekeltjeshaar en droeg een witte sweater. Eventuele getuigen van deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Dronken snorfietser moet rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 24-jarige Alkmaarder aangehouden op het Luttik Oudorp. Hij reed daar als bestuurder van een snorfiets en verkeerde onder invloed van alcohol. Bij controle blies hij 610 ug/.l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de snorfietsers in het bezit was van een rijbewijs. Gezien het hoge alcoholgebruik werd dat rijbewijs, ondanks het feit dat de man een snorfiets bestuurde, ingevorderd.