Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 12 september

Den Helder 12-09-2004 - 15.30 uur

Man aangehouden terzake huiselijk geweld.

Den Helder, zaterdag 11 september 2004.

Zaterdagavond is een 53-jarige man aangehouden in zijn woning aan de Javastraat. Kort daarvoor had de man zijn 36-jarige vriendin in het gezicht geslagen. Hierbij raakte de vrouw gewond. Zij is voor behandeling van verwondingen aan haar neus overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De verdachte is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en is daar ingesloten.

Jongen met dolkmes aangehouden

De Koog, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige Duitse jongen aangehouden op de Dorpsstraat. Hij maakte deel uit van een groepje jongelui die een woordenwisseling hadden met een andere groep. Plotseling haalde de verdachte een dolkmes uit zijn zak. Hij bedreigde niemand maar voor het feit dat hij dergelijk mes bij zich had werd hij aangehouden. In de loop van de nacht is hij weer in vrijheid gesteld. Het mes werd in beslag genomen.

Weigering mee te werken aan blaasproef kost rijbewijs

Den Oever, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Oever aangehouden op de Gemeenelandsweg. Agenten constateerden dat hij alcohol had gedronken. Hij wenste geen medewerking te verlenen aan een onderzoek om vast te stellen hoeveel alcohol hij had genuttigd. Deze weigering koste hem zijn rijbewijs want die werd ingevorderd.

Jongen aangehouden na vechtpartij

Callantsoog, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige jongen uit Den Helder aangehouden in een horecabedrijf aan de Helmweg. De jongen was betrokken bij een vechtpartij in het bedrijf nadat hij een vrouwelijke bezoekster onzedelijk had betast. Door een aantal medewerkers van het bedrijf werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat de verdachte een militair is, is het onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.