Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 12 september

Hoorn 12-09-2004 - 15.30 uur

Rijden onder invloed van alcohol.

Hoorn, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 33-jarige man uit Utrecht aan gehouden. De man reed als bestuurder van een personenauto over de Vale Hen terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 410 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Jongens mishandeld

De Goorn, zondag 12 september 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee jongens mishandeld door een groep jongeren. De mishandeling ontstond nadat de twee groepen woorden met elkaar kregen op de Goorn. Eén van degene die mishandeld werden, een 19-jarige jongen uit Zwaag werd, na een aantal slagen en schoppen te hebben gekregen een sloot ingeslagen en onder water geduwd. Hij wist te ontkomen. Deze jongen is later voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Het andere slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Zwaag, werd eveneens geschopt en geslagen waarna één van zijn belagers de kleding van de jongen kapot scheurde. De verdachten, die zich verplaatsten in een stationswagon, wisten te ontkomen. Later in de nacht werd een 20-jarige jongen uit Ursem aangehouden in zijn woonplaats. Hij is in de loop van de ochtend, na te zijn gehoord, weer in vrijheid gesteld. Op dit moment is zijn rol in het gebeuren nog niet duidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in.

Meisjes gewond na ongeval

Berkhout, zondag 12 september 2004.

Zondagmorgen omstreeks 03.20 uur raakten twee meisjes van 16 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Hoorn, gewond bij een eenzijdig ongeval op de Bobeldijk. De twee zaten op een bromfiets bestuurd door de 16-jarige. Tussen de Keern en de Grootweg verloor de bestuurster, door tot nu toe onbekende oorzaak, de macht over het stuur waardoor zij van de weg afraakten en in de sloot terecht kwamen. Beiden meisjes raakten gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.