Politie Zuid-Holland-Zuid

12/09 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-09-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
ALBLASSERDAM Het rijbewijs van een 28-jarige autobestuurder uit Alblasserdam is door de politie ingevorderd. Agenten zagen hem rijden op zondag 12 september 2004 rond middernacht bij de Kloosstraat in Alblasserdam. De verdachte reed weg. De auto vonden de politiemensen ergens anders in Alblasserdam terug. Hierna gingen zij op zoek naar de bestuurder. Deze zagen zij in de Fop Smitstraat en hielden hem aan. De 28-jarige had teveel alcohol op.
GORINCHEM De politie heeft een 57-jarige automobilist uit Ridderkerk aangehouden. Hij reed op vrijdagavond 10 september 2004 over de rijksweg A15 bij Gorinchem. Politiemensen controleerden hem en daaruit kwam het te hoge alcoholpromillage bij de autobestuurder. Hiervoor kreeg hij onder andere een rijverbod van vijf uur. GORINCHEM Ook op de rijksweg A15 bij Gorinchem heeft de politie een 43-jarige vrouw uit Vinkeveen aangehouden. Zij reed op vrijdagavond 10 september 2004 slingerend over de snelweg en zat te bellen. De verdachte had teveel alcohol op en verliet het bureau met in ieder geval een rijverbod van acht uur.
LEERDAM Een rijverbod van vier uur heeft een 38-jarige automobilist uit Leerdam gehad. Hij reed op zaterdag 11 september 2004 rond 03.20 uur over de Sperwerlaan in Leerdam. De autobestuurder had teveel alcohol op.

VECHTPARTIJ
AMEIDE De politie heeft met hulp van collegas uit Utrecht een einde gemaakt aan een vechtpartij. Op zondag 12 september 2004 rond middernacht gingen agenten naar een melding van onenigheid naar de Paramasiebaan in Ameide. Waarschijnlijk lag het begin van de ruzie in het feit dat iemand een ander sloeg met een slot. Een groep zat achter de verdachte aan. Deze mensen brachten de man ten val. Agenten probeerden hem aan te houden maar de verdachte ontsnapte. Hierna ging het mis en ontstond een vechtpartij waarbij onder andere iemand een stuk vuurwerk gooide. Op het moment dat er meer politiemensen waren maakte de politie de straat schoon. De politie stelt een onderzoek in naar onder andere de mishandeling met het slot maar ook raakte een aantal autospiegels vernield. De politie zoekt daarom getuigen die iets weten of zagen van de mishandeling, vechtpartij en vernielingen. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VALSE NAAM
GORINCHEM Voor het opgeven van een valse naam heeft de politie een 25-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden. Hij reed op zaterdag 11 september 2004 rond 03.00 uur de rijksweg A27 bij Gorinchem op. De bestuurder kon zich niet legitimeren en spelde zijn opgegeven naam fout. De verdachte gaf op het bureau het opgeven van de valse naam toe. Hij deed dat omdat hij geen rijbewijs heeft.

MES
GORINCHEM De politie heeft voor bedreiging een 37-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Op zaterdagavond 11 september 2004 hing een vriend van de 23-jarige bewoner een aantal schilderijen op. De buurman stoorde zich aan de herrie. De verdachte ging naar zijn buren en dreigde met een slagersmes. De bewoner en zijn vriend vluchtten de woning uit. Agenten vonden de verdachte in een pand in de buurt. Het incident gebeurde in de Gasthuisstraat in Gorinchem.

TWEE AANHOUDINGEN
HOORNAAR Twee jongemannen van 16 en 19 jaar uit Arkel en Hoornaar zijn aangehouden. De politie hield de 19-jarige aan op zondag 12 september 2004 rond 03.40 uur op de Groeneweg in Hoornaar. Hij zou tegen een auto geschopt hebben waardoor de spiegel kapot ging. In deze auto zat onder andere de 16-jarige. Agenten hielden hem later aan omdat hij eerder op de Groeneweg iemand had geslagen.

RUZIE
PAPENDRECHT Na een ruzie hebben agenten een 45-jarige man uit Papendrecht aangehouden. Hij kreeg op vrijdagavond 10 september 2004 onenigheid met een 50-jarige man in een woning aan de Leeuwerikstraat in Papendrecht. Op het moment dat de 50-jarige man naar hem toeliep met een mes voelde de verdachte zich bedreigd en gaf de 50-jarige enkele klappen. Deze deed hier aangifte van bij de politie.