Politie Zuid-Holland-Zuid

12/09 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-09-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een rijverbod van vier uur heeft een 46-jarige automobilist uit Dordrecht gehad. Agenten controleerden hem op zaterdag 11 september 2004 rond 05.40 uur. Hij reed toen over de Karel Doormanweg in Dordrecht. De verdachte had een te hoog alcoholpromillage. DORDRECHT Op de Provincialeweg in Dordrecht heeft de politie een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed daar op zondag 12 september 2004 rond 01.10 uur in zijn auto. De man had teveel alcohol op.
DORDRECHT Een 26-jarige automobilist uit Tilburg is aangehouden. Agenten controleerden hem op zondag 12 september 2004 rond 02.00 uur. De man reed over de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. De blaastest wees uit dat de 26-jarige teveel alcohol op had. Op het bureau bleek verder dat de man geen rijbewijs heeft. HENDRIK-IDO-AMBACHT Op een parkeerplaats langs de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht hebben agenten een automobilist aangehouden. Op dat moment lag de 23-jarige te slapen in zijn auto. Hij had teveel alcohol op en verklaarde dat hij ondanks dat toch gereden had. Hij kwam terecht op de parkeerplaats en viel in zijn auto in slaap. De aanhouding gebeurde op zondagmorgen 12 september 2004. ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 42-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij fietste op zaterdag 11 september 2004 rond 02.00 uur over de Molenvliet in Zwijndrecht. De politiemensen spraken hem aan omdat het licht van de fiets niet brandde. De man riep naar de agenten dat hij niet stopte. Ze hielden de 42-jarige staande en roken direct een alcohollucht. Hiervoor hielden zij hem aan. ZWIJNDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 26-jarige autobestuurder uit Dordrecht ingevorderd. Agenten deden dat omdat de verdachte reed met een te hoog alcoholpromillage. Ze hielden hem op zondag 12 september 2004 rond 05.25 uur aan op de Develsingel in Zwijndrecht.

FIETSCONTROLE
DORDRECHT - Bij een stationsovergang aan de Kilweg in Dordrecht is op 10 september 2004 tussen 07.30 en 08.30 uur gecontroleerd op het voeren van licht op de fiets. Tien schoolgaande jeugdigen hadden geen verlichting op hun fiets en kregen een bekeuring.

VADER EN ZOON AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Bij een pand van de Sociale Dienst aan de Hellingen zorgden op 10 september 2004 een 41-jarige vader en zijn 21-jarige zoon uit Dordrecht voor opschudding. Ze kregen geen geld en toen ze verbaal tekeer gingen vorderde een medewerker van de beveiligingsdienst dat ze het pand moesten verlaten. Daaraan werd geen gehoor gegeven zodat de politie moest ingrijpen. Beide mannen zijn aangehouden en met een dagvaarding naar huis gestuurd.

ONDER INVLOED
DORDRECHT - Politiemensen werden op vrijdagmorgen 10 september 2004 door de Gemeenschappelijke Meldcentrale naar de Van Baerlestraat in Dordrecht gestuurd. Daar zouden twee personen overlast veroorzaken en onder invloed zijn. Het bleken 2 broers te zijn van 25 en 27 jaar uit Dordrecht. Ze waren op het moment dat de politie aankwam aan het vissen. Ze waren inderdaad onder invloed; ze praatten met rollende tong en konden niet meer op hun benen staan. Ook hadden ze geen visvergunning. Toen de politie naar hun naam vroeg gaven ze valse gegevens op. Daar trapten de agenten niet in en namen de mannen mee naar het bureau. Daar bleek de 27-jarige nog 82 dagen open te hebben staan. Hij is direct ingesloten. De ander is ter ontnuchtering ingesloten.

CONTROLE BIJ STATION
DORDRECHT Bij het Dordtse station heeft de politie in samenwerking met de spoorwegen en de spoorwegpolitie een controle gehouden. De politie deelde drie bekeuringen uit. Een voor wildplassen, een man kreeg een bekeuring omdat hij op een bankje in het station lag en een omdat hij alcohol dronk. De conducteurs van de spoorwegen keken bij ruim 2.100 reizigers de plaatsbewijzen na en ontdekten ongeveer 20 zogenaamde zwartrijders. De controle gebeurde op vrijdagmiddag 10 september 2004 en liep door tot in de avond.

BROMMER
DORDRECHT Agenten hebben op de Witte de Withstraat in Dordrecht een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Agenten waren op vrijdagavond 10 september 2004 in de straat voor een melding. Ze zagen dat de verdachte reed op zijn brommer zonder helm. Hij gaf zijn naam niet aan een agent. Op het moment dat deze hem aanhield bemoeiden anderen zich hiermee. Ook de brommer van de 17-jarige ging mee naar het bureau. De jongen verliet met een aantal bekeuringen onder andere voor rijden zonder helm en een opgevoerde brommer het bureau.

ZWAARD
DORDRECHT Op de Sint Jorisweg in Dordrecht hebben agenten op vrijdagavond 10 september 2004 een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij had die avond onenigheid in een café met een 46-jarige man uit Dordrecht. De verdachte ging naar huis en haalde daar een zwaard op. Hierop ging de man terug naar de bar. Bezoekers werkten hem de zaak uit en wezen agenten de verdachte aan die op de Sint Jorisweg liep.

GESLAGEN
DORDRECHT De ambulance heeft een 15-jarige jongen uit Dordrecht ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Nog onbekende jongeren uit een groep sloegen hem op vrijdagavond 10 september 2004. Dat gebeurde bij het zwembad aan de Karel Lotsyweg in Dordrecht.

DOORGEREDEN
DORDRECHT Na een aanrijding is een 23-jarige autobestuurder uit Dordrecht doorgereden. Hij botste met zijn auto op zaterdag 11 september 2004 rond 01.30 uur vol op een ander voertuig. Dat gebeurde bij de kruising van de Laan der Verenigde Naties met de Karel Doormanweg in Dordrecht. Achter het stuur van de andere auto zat een 27-jarige man uit Dordrecht. Agenten namen hem mee naar het bureau want zijn alcoholpromillage was te hoog. De politie stelde een onderzoek in naar de doorgereden automobilist waarop deze zich meldde bij het politiebureau.

VERNIELING EN DIEFSTAL
DORDRECHT Twee jongens hebben een fiets gestolen en deze vernield. Dat gebeurde op zaterdag 11 september 2004 om ongeveer 01.30 uur bij het P.A. de Kok-plein in Dordrecht. Een getuige wees de verdachten daar aan. Uit onderzoek bleek dat ze de fiets hadden gestolen in de buurt van een café.

GESTOKEN
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht heeft een steekwond opgelopen. Een 28-jarige man had hem gestoken met een aardappelschilmesje. Dat gebeurde op zaterdag 11 september 2004 rond 02.50 uur tijdens een ruzie in een woning aan de W.H. Vliegenstraat in Dordrecht. Hierop ging het slachtoffer naar het politiebureau. Agenten gingen naar de woning en hielden de verdachte aan. Deze bekende de ruzie.

DRONKEN
DORDRECHT De politie geeft een 20-jarige man uit Dordrecht een verbaal voor openbare dronkenschap. Ze haalden hem zaterdagochtend 11 september 2004 weg toen hij op een tuinstoeltje zat dat stond op de rijbaan van de Willem Marisstraat in Dordrecht. Hij trapte eerder tegen een auto.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Beveiligingspersoneel heeft twee meisjes aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmiddag 11 september 2004 bij een winkel op het Statenplein in Dordrecht. Na onderzoek bleek dat de twee verdachten van 12 en 14 jaar uit Dordrecht spullen gestolen hadden bij twee winkels. Het ging onder andere om sieraden.

GEBAAR
DORDRECHT Omdat hij een beledigend gebaar maakte naar politiemensen is een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij maakte het gebaar op het moment dat er een politiebus voorbijreed op de Mauritsweg in Dordrecht. Dat gebeurde op zaterdagavond 11 september 2004.

HAMER
DORDRECHT Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht is aangehouden door de politie. Een 43-jarige man uit Dordrecht meldde op zaterdagavond 11 september 2004 bij het politiebureau aan de Nassauweg in Dordrecht dat zijn vriendin hem had geslagen met een hamer. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn hoofd. Agenten hielden de vrouw in haar woning aan.

AANHOUDING
DORDRECHT Op de Wijnstraat in Dordrecht is een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij bleef zich bemoeien met een bekeuringsituatie waar agenten mee bezig waren. Dat gebeurde op zondag 12 september 2004 rond 03.40 uur. Nadat politiemensen hem herhaalde keren vroegen weg te gaan volgde zijn aanhouding.

ROOK
DORDRECHT Een pannetje op het vuur heeft gezorgd dat een woning vol rook stond. Op zondagmiddag 12 september 2004 kwam de melding van een mogelijke woningbrand op de Hof de Vriendschap in Dordrecht. De bewoners waren niet thuis maar er zat wel een hond binnen. Een agent maakte de ruit van de achterdeur kapot zodat de hond het huis uit kon. Er was verder geen brand maar wel rookoverlast.

OPSPORING VERZOCHT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO besteedt op maandagavond 13 september 2004 aandacht aan een ernstig zedendelict gebeurd in Hendrik-Ido-Ambacht. Het delict gebeurde op dinsdagmiddag 18 mei 2004 in een woning aan de Van Godewijckstraat. De 66-jarige bewoonster werd verkracht door een nog onbekende man die het pand binnendrong rond 16.45 uur. Door de uitzending hoopt de politie informatie te krijgen van getuigen. In het programma is een compositiefoto te zien van de verdachte. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op Nederland I om 19.30 en 22.00 uur. Het onderzoek naar de verkrachting in Hendrik-Ido-Ambacht zit volgens de planning in de uitzending van 22.00 uur. De herhaling is op dinsdag rond 10.30 uur.

PEPPERSPRAY
HENDRIK-IDO-AMBACHT Omdat hij een busje pepperspray in bezit had hebben agenten een 25-jarige man uit Gouda aangehouden. Hierbij gaf de verdachte een valse naam op. Politiemensen controleerden op zondag 12 september 2004 om ongeveer 02.45 uur bij een parkeerplaats langs de rijksweg A16 in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze spraken de verdachte aan en vonden het busje pepperspray.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT Een 20-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden voor mishandeling. Hij meldde zichzelf op vrijdagmiddag 10 september 2004 bij het politiebureau in Zwijndrecht. De verdachte nam waarschijnlijk geld mee vanuit een auto van een 21-jarige man uit Zwijndrecht. Deze ging op zoek naar de 20-jarige. Op het Ooievaarplein in Zwijndrecht komt hij de verdachte tegen die hem een klap op zijn oog gaf. De aangever ging naar het politiebureau waar de verdachte even hierop ook binnenkwam.

OVERLAST
ZWIJNDRECHT Uiteindelijk hebben politiemensen een 20-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Rotterdam en Zwijndrecht aangehouden. Agenten gingen op vrijdagavond 10 september 2004 voor een melding van geluidsoverlast naar een woning aan het Gerbrandyplein in Zwijndrecht. Er klonk harde muziek. De 27-jarige bewoner werd boos omdat de politie een bolletje heroïne in beslag nam. Politiemensen hielden hem buiten aan nadat hij weg fietste. Ook volgde de aanhouding van de vrouw omdat deze een agent uitschold en een keer schopte.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 40-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij bedreigde op zaterdagmiddag 11 september 2004 parkeercontroleurs en deed dat op de Dollard in Zwijndrecht. De man was onder invloed van alcohol en politiemensen sloten hem ter ontnuchtering in.

BRAND
ZWIJNDRECHT Een auto heeft schade opgelopen door brand. De 43-jarige eigenaar van het voertuig merkte op zondagmorgen 12 september 2004 dat zijn auto aan de binnenkant in brand had gestaan. Hij meldde dat bij de politie. De auto stond in de Karekietstraat in Zwijndrecht.