Politie Zuid-Holland-Zuid

12/09 Hoeksche Waard

12-09-2004 - Persberichten District III

ALCOHOL
DISTRICT In de Hoeksche Waard heeft de politie op diverse plekken het alcoholgebruik van de verkeersdeelnemers gecontroleerd. In totaal bliezen er 359 mensen. Agenten namen er drie mee naar het bureau. Een kreeg een rijverbod en voor twee anderen maakt de politie Proces-verbaal op. De controles gebeurden op vrijdagavond 10 september 2004 en gingen door tot in de nacht. De politie stond op de Maasdamseweg en Hendrik Hamerstraat in s-Gravendeel, Sportlaan in Maasdam en de Kwakscheweg in Oud-Beijerland.
OUD-BEIJERLAND De politie heeft het rijbewijs van een 48-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland ingevorderd. Agenten controleerden hem op zaterdagmiddag 11 september 2004 op de Bordewijkring in Oud-Beijerland. De blaastest wees zijn te hoge alcoholpromillage uit.

ONGEVAL
s-GRAVENDEEL Na een ongeval heeft de ambulance twee meisjes overgebracht naar een ziekenhuis. De ene die achterop zat voor controle en de bestuurster had last van haar heup en arm. Het ongeval gebeurde op vrijdagmiddag 10 september 2004 op de Smidsweg in s-Gravendeel. Daar reed de brommer met de twee meisjes van 16 jaar uit Mookhoek en s-Gravendeel hierop. Ze wilden afslaan naar de Korte Smidsweg. Op dat moment botste een personenauto tegen hen aan.

HAKMES
OUD-BEIJERLAND De politie heeft een 40-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Een getuige meldde op zaterdagmiddag 11 september 2004 de politie dat de verdachte met een hakmes zwaaide en liep te schreeuwen. Dat gebeurde bij het Marsmanplein in Oud-Beijerland. Agenten vonden daar de man en in zijn auto het hakmes. De verdachte ontkende dat hij had gezwaaid met het mes maar even in zijn handen had nadat hij wat pakte uit zijn auto.

VERVELEND
PUTTERSHOEK Agenten hebben een 19-jarige jongeman uit Rotterdam aangehouden. Ze zagen hem op zondag 12 september 2004 rond 00.50 uur op de Groeneweg in Puttershoek. Hij weigerde eerst naar de agenten te komen. Verder gaf de verdachte een valse naam op, liep weg en ging urineren. Hierna liep de 19-jarige de tuin van een woning in. Hierop volgde zijn aanhouding.

GEWOND
WESTMAAS Een 24-jarige automobiliste uit Numansdorp is gewond geraakt bij een ongeval. Zij had letsel aan haar gezicht. Een ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam. Ze moest in ieder geval een nacht ter observatie blijven. De vrouw botste met haar auto op de Stougjesdijk in Westmaas tegen een ander voertuig en haar auto kwam terecht schuin op een oprit van een woning. Het ongeval gebeurde op zaterdag 11 september 2004 rond 02.45 uur.