Politie Twente

Persberichten politie Twente

Kadir Yildirim 053-4555588

Aanhouding na mishandeling

Politie houdt 29 jarige man uit Hengelo aan na mishandeling vriendin

Hengelo

De politie Twente heeft vrijdag 10 september rond 18.00 uur een 29 jarige man uit Hengelo aangehouden. Eerder op de dag zou de man zijn 19 jarige ex-vriendin hebben mishandeld. Volgens de vrouw heeft haar ex-vriend haar twee keer vol in haar gezicht geslagen en op de grond gegooid. Tegen de politie heeft de man ontkend zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. Na een onderzoek van de Technische Recherche en een GGD arts werd geneeskundig vastgesteld dat het letsel van de vrouw overeenkwam met haar verklaringen. Vermoedelijk heeft de man in het verleden vaker de vrouw mishandeld. Hij is voor nader onderzoek ingesloten (04-113056).

Hond inbeslaggenomen

Politie neemt gevaarlijke hond inbeslag

Enschede

De politie Twente heeft vrijdag rond 18.15 uur aan de Operastraat in Enschede een hond inbeslaggenomen. De hond heeft van 1999 tot heden 8 mensen en 3 honden gebeten. De gevaarlijke hond is opgehaald door de dienambulance en overgebracht naar het asiel in Almelo. Justitie zal bepalen wat er met de hond gaat gebeuren. Na de inbeslagname werd de politie door verschillende buurtbewoners bedankt. Dit omdat nu de zeer gevaarlijke hond weg was. De buurtbewoners vertelden dat de beest veel overlast en angst in de buurt veroorzaakte (04-113065).

Aanhouding voor mishandeling

Man uit Koudekerk aan den Rijn maakt zich schuldig aan mishandeling

Nijverdal

De politie Twente heeft 10 september rond 23.00 uur in Nijverdal een 39 jarige man uit Koudekerk aan den Rijn aangehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van mishandeling en bedreiging van een 21 jarige man uit Nijverdal in een huis aan de Verdistraat. De verdachte was onder invloed van alcohol en had bovendien eerder op de dag veel overlast veroorzaakt. Hij had onder meer spullen van de woning aan de Verdisstraat vernield. De mishandeling en bedreiging is ontstaan toen het slachtoffer opmerkte dat de verdachte zich netjes moest gedragen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten (04-113149).

Man aangehouden voor vernieling

De politie Twente heeft een 24 jarige man uit Hengelo aangehouden voor vernieling.

Hengelo

Een 19 jarige vrouw uit Vroomshoop kwam 11 september rond 02.00 uur buiten adem het bureau in Hengelo binnen. Ze verklaarde aangifte te willen doen van bedreiging, stalking en vernieling. Wat was er gebeurd? In een horecagelegenheid in de binnenstad van Hengelo kwam de vrouw haar ex tegen (24 jarige verdachte). Om problemen met de verdachte te voorkomen liep de vrouw naar buiten. Met haar auto maakte ze een ritje en parkeerde haar auto weer op Thiemsbrug. De verdachte had echter haar gevolgd en begon tegen de auto te slaan en te trappen. De vrouw wist te ontkomen en ging een horecagelegenheid in. Even later gingt ze weer terug naar haar auto maar zag dat deze is vernield: kentekenplaten eraf, deuk in de linkerportier en de ruitenwisser achterop afgebroken. Op een gegeven moment stond ze voor het politiebureau met de agenten de schade aan de auto te bekijken. Net op dat moment kwam de verdachte aanlopen. Hij is voor nader onderzoek aangehouden en ingesloten (04-113200).

Visstroper op heterdaad aangehouden

Man uit Almelo vist met ongeoorloofde vistuig

Almelo

De politie Twente heeft 11 september rond 03.15 uur een 28 jarige man uit Almelo aangehouden. De man lag in het riet aan de Buitenhaven in Almelo en deed alsof hij dronken was. Gezien zijn ongeoorloofde vistuig was hij vermoedelijk bezig vis te stropen. De politie heeft het vistuig is inbeslaggenomen. Bij verhoor bekende de verdachte de gepleegde feiten maar vond dat hij niet aan het stropen was. Een proces-verbaal wordt opgemaakt (04-113237).

Dure herenkostuums gestolen

Diefstal uit winkel in Almelo

Almelo

Bij een inbraak in een winkel aan de Grotestraat in Almelo heeft men 33 herenkostuums van het merk Hugo Boss gestolen. De inbraak vond vermoedelijk afgelopen 3 september plaats. De eigenaar (een 52 jarige man uit Almelo) kwam pas nu achter dat hij de kostuums miste toen hij de balans opmaakte van wat er verkocht is en wat er nog moet zijn. Hij is tot ontdekking gekomen dat er 33 kostuums in verschillende kleuren (waaronder blauw, zwart, bruin en antraciet) weg waren. De kostuums zijn in de binnenzak voorzien van een label met het klantnummer 03-9028. Vermoedelijk zijn de kostuums op vrijdag 3 september tussen 13.20 en 14.30uur gestolen omdat toen 4 verdachte personen in de winkel zijn geweest (2 mannen en 2 vrouwen). De betreffende mensen hadden donkergetinte huidskleuren.

Signalement man: donker bruin kort haar, waarschijnlijk Arabisch, sprak gebrekkig Engels, leeftijd ongeveer 35 jaar, droeg blauwe spijkerbroek, blauwe of zwarte polo, hij droeg een opvallend duur horloge, was netjes gekleed. Signalement andere man: donker bruin kort haar, waarschijnlijk Arabisch, sprak gebrekkig Engels en Frans, leeftijd ongeveer 40 a 45 jaar, zwarte pantalon, zwart overhemd met mouwen omgeslagen, netjes gekleed. Signalement jongere vrouw: leeftijd ongeveer 30 jaar, half lang middenbruin haar met lichtgetinte delen erin, sprak Engels, beige bruin kleurige lange rok, met beige kleurige middenlang vest. Signalement oudere vrouw: donkerbruin kort haar, leeftijd ongeveer 45 jaar, droeg halflange jurk of pakje ecru kleurig met zwarte print, had daaronder open slippers (04-112939).

Vier Cannondale fietsen gestolen Diefstal uit een oplegger
Oldenzaal
Een bedrijf aan de Hanzepoort uit Oldenzaal heeft aangifte gedaan van diefstal van vier Cannondale fietsen uit een oplegger. Het zeil van de oplegger is eerst opengesneden en daarna heeft men het zeil verwijderd om de fietsen eruit te kunnen halen. De vier fietsen hadden samen een waarde van E 7.000,- . De schade aan het dekzeil bedraagt E 900,-. Vermoedelijk zijn de fietsen eind augustus al weggenomen. Men kwam achter de diefstal toen de fietsen aan de klanten geleverd moesten worden (04-112951).

Veiligheidscontrole
Op 11 september heeft de politie Twente een veiligheidscontrole in Enschede gehouden Enschede
In de avond en nacht van 11 september heeft de politie Twente een veiligheidscontrole in Enschede gehouden. Er werd met drie teams op verschillende plekken gecontroleerd. De resultaten: 14 mensen kregen na een ademanalyse een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Verder opgemaakte verbalen:
. 3 x niet verzekerd,
. 1 x wildplassen,
. 1 x geen geldig rijbewijs,
. 1 x geen helm,
. 6 x geen rijbewijs kunnen tonen, . 3 x geen geldig APK en
. 1 x ploertendoder oftewel wapenstok met loden knop (04-113517).

Scheidsrechter geschopt
Wedstrijd loopt uit de hand, scheids geschopt Enschede
Op zaterdag 11 september moest een 59 jarige scheidsrechter uit Eibergen een wedstrijd tussen Sportclub Enschede en ACV uit Assen fluiten. De wedstrijd verliep nogal hard en was bijna afgelopen toen na een discussie over de afstand van een muur bij een vrije trap de vlam in de pan sloeg. Over en weer werd er geschopt en geslagen. De scheidsrechter floot toen de wedstrijd af. Op dat moment was het 2-1 voor Sportclub. Terwijl de scheids naar de kleedkamers liep werd hij in de rug geschopt door een speler van ACV. Gezien de reglementen van de KNVB heeft de scheidsrechter aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is een 16 jongen uit Assen (04-113435)

Zes gewonden bij verkeersongeval in Markelo Bij een verkeersongeval in Markelo zijn zaterdag zes mensen gewond geraakt Markelo
Bij een verkeersongeval op de kruising Roosdomsweg / Traasweg in Markelo zijn zaterdag rond 19.00 uur zes mensen gewond geraakt. Het ongeluk vond plaats toen een van de bestuurders geen voorrang verleende aan de andere. Het gevolg was: twee geheel vernielde auto's, deels in de sloot. De kruising is een tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Vier ambulances hebben voor het vervoer van de zes slachtoffers naar het ziekenhuis verzorgd. Twee van de zes zaten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto gehaald worden. Vier gewonden kwamen uit Markelo en twee uit Goor. De aard van de verwondingen is niet bekend (04-113467).

Brute overval
Man uit Almelo overvallen en mist 4000 Euro Almelo
Een 25 jarige inwoner van Almelo is in zijn woning aan de PC Boutensstraat overvallen door drie onbekende mannen. Dit gebeurde op 12 september rond 03.20 uur. Het slachtoffer wilde zijn woning binnenlopen maar werd in de portiek opgewacht door een man. Deze man bedreigde het slachtoffer met een mes en vervolgens kwamen nog twee mannen erbij. Vermoedelijk hadden de overvallers ook een vuurwapen. Met twee messen op zijn keel werd het slachtoffer naar de woning gebracht. Hier werd alles overhoop gehaald en afgezocht. Uit te klerenkast hebben de overvallers een bedrag van E 4000 gestolen. Ook de bankpassen van het slachtoffer werden meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De signalementen daders: Dader 1: Blanke man, lengte ongeveer 1.85, mager postuur, leeftijd 22 a 25 jaar, rond gezicht, bruin kort stekel haar met een geel geblondeerde kuif. Droeg een grijs achtig t-shirt, een zwarte spijkerbroek en sportschoenen. Om zijn linker pols had hij een dun gouden kettinkje. Hij had een volle baard van 3 a 4 dagen. Met een normale stem sprak hij Nederlands met een oostelijk accent. Dader 2: donkerbruine huid, lengte van ongeveer 1.70 a 1.75. Normaal postuur, droeg een trui met lange mouwen en een donkerkleurige mutsje van gebreide stof. Hij sprak normaal Nederlands met een zware stem. Dader 3: Zuid- of Oost-Europese huidtint en was ongeveer 1.70 a 1.75 lang. Sprak slecht Nederlands met een normale stem (04-113649).

Aanhouding na ruzie
Politie heeft een 16 jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor mishandeling Markelo
De politie Twente heeft 12 september rond 03.00 uur een 16 jarige jongen uit Zwolle aangehouden. Dit gebeurde na een ruzie in een horecagelegenheid aan de Van Amerongenstraat in Markelo. In de horecagelegenheid was een ruzie geweest tussen een groep en andere bezoekers. Daarbij waren rake klappen gevallen. Een 19 jarige jongen en een 21 jarige man, allebei uit Wierden, waren daar tussengeraakt en liepen daarbij klappen op. De 19 jarige had het gezicht helemaal onder bloed en de 21 jarige had de voortanden beschadigd. De aanleiding voor de ruzie is niet bekend. In de loop van de nacht heeft de politie op basis van informatie van getuigen één verdachte aangehouden: 16 jarige jongen uit Zwolle. Hij is voor onderzoek ingesloten (04-113658). Inbreker overlopen
Oplettende buurtbewoners pakken inbreker Almelo
Op 12 september rond 02.00 uur werd getracht in te breken in een woning aan de Lindemanstraat in Almelo. Een ruit aan de achterzijde van de woning was vernield en door het ontstane gat kon men naar binnen. Oplettende buurtbewoners hebben echter gezien dat men naar binnen ging. Een van de daders werd door de buurtbewoners overlopen. De verdachte is een 19 jarige jongen uit Amersfoort. De politie onderzoekt wie de andere daders waren (04-113638).

Aanhouding na schieten met luchtdrukpistool Jongen schiet met luchtdrukpistool op vrouw Enschede
De politie Twente heeft 11 september om 18.20 uur aan de Piksenbrink drie jongens in de leeftijd van 16, 17 en 18 jaar aangehouden. Dit omdat één van de jongens, de 16 jarige, met luchtdrukpistool geschoten had op een 48 jarige vrouw. De vrouw was voor haar woning bezig de straat te vegen. Plotseling voelde ze iets in haar nek en zag een rond koperen kogeltje over de grond rollen. Toen ze dit op wilde pakken zag ze iets verderop drie knapen staan. Na een onderzoek zijn de drie knapen aangehouden. Het vuurwapen is in een afvalton aangetroffen. Hoe en wat van het schietincident wordt uitgezocht. De vrouw heeft aan het schietincident een rode vlek op haar nek overgehouden (04-113463).


---- --