Openbaar Ministerie

Actuele berichten
12 september 2004

20.000 euro beloning in zaak dood campingbeheerder

Inwoner Cuijk niet betrokken bij dood campingbeheerder

12 september 2004

De 16-jarige inwoner van Cuijk die begin juli werd aangehouden in verband met de dodelijke steekpartij op camping De Messemaker in Sint Agatha, is niet langer verdachte in deze zaak. Zijn DNA komt niet overeen met het DNA-profiel van de dader. Justitie heeft besloten een beloning van 20.000 euro uit te loven voor de tip die kan leiden tot het oplossen van deze zaak. In het programma Bureau Brabant (dinsdag 14 en woensdag 15 september) en Opsporing Verzocht (maandag 20 september) wordt wederom aandacht besteed aan de zaak. Op 5 mei 2004 werd op camping De Messemaker de 43-jarige campingbeheerder dodelijk geraakt door een messteek. Het slachtoffer overliep een inbreker. Tijdens een korte vechtpartij werd het slachtoffer gestoken. Hij overleed ter plaatse. De dader kon ontkomen, maar liet daarbij een petje en schoenen achter.

DNA-profiel

De politie heeft zich tot nu toe gericht op het onderzoeken van de sporen en het horen van diverse getuigen en het natrekken van tips, ondermeer uit de opsporingsprogrammas Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Verder heeft de politie met alle campingbewoners, die slachtoffer zijn geweest van een inbraak, gesproken en de aangiftes opgenomen.
Uit het sporenonderzoek heeft de politie een DNA-profiel van de dader kunnen samenstellen. Inmiddels is komen vast te staan dat de dader ook betrokken is geweest bij een inbraak op camping t Loo in Linden. Ook daar is het DNA van de dader aangetroffen. De inbraak op deze camping heeft eind april plaatsgevonden, vermoedelijk in de nacht van 29 op 30 april (koninginnedag).

Tweede dader

De politie gaat er van uit dat de vermoedelijk jeugdige inbreker die de campingbeheerder heeft doodgestoken niet alleen op inbrekerspad was. Getuigen hebben de avond van de steekpartij een tweede persoon gezien. Tevens heeft een getuige gezien dat vlak na de steekpartij een auto met hoge snelheid wegreed vanaf de camping in de richting van Oeffelt. Het betrof een kleine, donkerkleurige auto die met ontstoken alarmverlichting reed. Mogelijk dat deze auto iets met de zaak te maken heeft. De politie is nog steeds op zoek naar informatie over deze auto en/of de bestuurder daarvan.

Buit

Door het onderzoek is vast komen te staan wat de inbrekers buit hebben gemaakt. Reeds eerder deed het onderzoeksteam een beroep op burgers ten aanzien van een aantal heel specifieke spullen. Begin juli is in de buurt van Cuijk aan de Maas tussen Middelaar en Milsbeek een opblaasbare band (bestemd om met iemand erop, achter een snelle boot te worden gesleept) gevonden. Vermoedelijk is dit één van de op camping t Loo ontvreemde banden. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wanneer en door wie deze werd achtergelaten. Verder zoekt de politie nog steeds getuigen die iets kunnen vertellen over het elektrische mini-brommertje van het merk Electro Racer, de skelter van het merk Berg, type Super en de andere opblaasbare band van het merk Straight Line, type Hot Seat. De skelter en het minibrommertje zijn gestolen op de avond van de moord op camping de Messemaker.

Beloning

Justitie heeft besloten een beloning van 20.000 uit te loven voor de tip die kan leiden tot het oplossen van deze zaak. Mochten mensen meer informatie hebben over deze zaak of de gestolen goederen, dan kunnen zij contact opnemen met het rechercheteam in Cuijk, via 0900-8844 of schriftelijk ter attentie van het rechercheteam, Postbus 10002, 5430 DA Cuijk. Mochten mensen informatie anoniem willen melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. In het programma Bureau Brabant (dinsdag 14 en woensdag 15 september) en Opsporing Verzocht (maandag 20 september) wordt wederom aandacht besteed aan de zaak.

Voor foto's van de gestolen voorwerpen: ga naar de website van de politie Brabant-Noord. (Politie Brabant-Noord)