AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 12 september 2004

Mannenploeg Prins Hendrik Nederlands kampioen bij Veteranencompetitie

Bij de competitiefinale van de Veteranen heeft de mannenploeg van Prins Hendrik Vught de Nederlandse titel voor clubteams behaald. Op Sportpark de Blauwe Berg in Hoorn kwam de ploeg tot een nieuw Nederlands record puntentotaal, waarmee het kampioenschap met een grote voorsprong veilig kon worden gesteld.

De mannen lieten 8 ereplaatsen noteren, waaronder 6 overwinningen. Cees van Pelt uit Tilburg kwam twee maal als eerste over de finish: de 100 meter won hij in 11.98 seconden; de 400 meter schreef hij op zijn naam met een tijd van 53.48 seconden. Europees kampioen Jeroen Bronwasser won het verspringen met 6,48 meter; op het hoogspringen kwam de Tilburger tot een 2e plaats. Op de 1500 meter was er een dubbeloverwinning: Tonnie Dirks (Zeeland, Nbr) kwam daar vóór Richard van Diessen - de wereldkampioen op de triathlon - over de meet. Bert van Lith uit Vlijmen won de 800 meter in een tijd van 2 minuten en 7.51 seconden. De estafetteploeg (400 - 300 - 200 - 100 meter) won met gemak.

* De Juniorenploeg van Prins Hendrik heeft bij de competitiefinale in Eindhoven het brons behaald. De jongens uit Vught moesten AV'34 uit Apeldoorn en P.A.C. uit Rotterdam voor laten gaan, zondagmiddag. Prins Hendrik kon na afloop wel 3 overwinningen laten noteren: Boy Aarts won de 100 meter in 11.38 seconden; Peter Janssen de 1500 meter in 4 minuten en 14.19 seconden, en René van den Donk liet op kogelstoten 14,49 meter noteren. Met nog eens 5 podiumplaatsen was de jongensploeg daarmee goed voor een derde plek in de totaalstand van de AB-Competitie van de KNAU.

EINDE BERICHT

* Vandaag exact 25 jaar geleden werd het Nederlands record op de 400 meter horden gevestigd: op 12 september 1979 won Harry Schulting van Prins Hendrik de titel op de Universiade in het Olympisch Stadion van Mexico in een tijd van 48.44 seconden. Daarmee is dit record een van de oudste baanrecords van Nederland.