Gemeente 's-Hertogenbosch

15-09-2004

"Groote Wielenlaan" nieuwe straatnaam in De Groote Wielen

Zondag 12 september presenteerde de gemeente 's-Hertogenbosch samen met de ontwikkelende partijen de nieuwe woonwijk 'De Groote Wielen' tijdens het KOM-festival Rosmalen. Het was een succes! Diverse paviljoens waren voorzien van informatie over de woonbuurten, de inrichting van de openbare ruimte, de watermachine en het woningaanbod. Ongeveer 3000 mensen hebben de informatiemarkt bezocht. Zij konden genieten van amusement en ook voor de kinderen waren er verschillende activiteiten. Veel mensen namen deel aan de rondrit per bus door de nieuwe woonwijk, die sinds april in aanbouw is.

Groote Wielenlaan
Enkele weken geleden nomineerde de jury drie staatnamen uit zo'n 400 inzendingen, die het beste passen bij de nieuwe wijk, te weten: Groote Polderlaan, Groote Wielenlaan en ten slotte Hoge Ringlaan. Mensen konden stemmen op deze drie genomineerde straatnamen. Wethouder Jetty Eugster maakte op deze dag de winnende straatnaam bekend. Met 252 stemmen sprak ruim de helft van de stemmende bezoekers zijn voorkeur uit voor "Groote Wielenlaan". Dit wordt dus de definitieve straatnaam voor de laan, die de westelijke randweg (de Blauwe Sluisweg) met de meest oostelijke buurt van de Watertuinen verbindt.

De winnaars
Er zijn drie mensen, die de straatnaam "Groote Wielenlaan" hebben ingediend, met andere woorden: drie winnaars van een ballonvaart over het gebied van De Groote Wielen! Dit zijn: heer/mevr. C.F.M. Verbiesen, mevr. L. Händel-Middel uit Vlijmen en tenslotte mevr. Y van der Wielen uit Rosmalen. Mevrouw van der Wielen was bij de prijsuitreiking aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen. De andere twee winnaars worden uiteraard op korte termijn op de hoogte gesteld over de prijs. Wethouder Eugster bedankte ook de heer H. van der Heijden (inzender van de nominatie Hoge Ringlaan) en de heer E. Quax (inzender van de nominatie Groote Polderlaan) voor hun inzendingen. Tot slot heeft de wethouder uit de mensen, die op deze winnende straatnaam gestemd hebben, nog één extra winnaar gekozen, dat is mevrouw I. de Vies uit Rosmalen. De ballonvaart zal plaatsvinden op zondag 19 september 2004 (onder voorbehoud).