Gemeente Amersfoort

12 september 2004: Marktstaddag én koopzondag; binnenstadsondernemers en organisator Marktstaddag slaan handen ineen.

datum: 19 februari 2004

Het college heeft afgelopen dinsdag vastgesteld dat ook op 12 september 2004 een koopzondag gehouden zal worden. Deze koopzondag zal gelijktijdig plaatsvinden met de Marktstaddag. Voorwaarde vanuit de gemeente Amersfoort was dat de binnenstadondernemers en de organisator van de Marktstaddag (ACC) goede organisatorische afspraken met elkaar zouden maken. Inmiddels hebben beide marktpartijen aangeven positief te staan tegenover het combineren van beide evenementen en zijn ze bezig gezamenlijk voorbereidingen te treffen voor een goede organisatie.

Positief
De gemeente Amersfoort is blij met deze samenwerking. Door het combineren van de koopzondag en de Marktstaddag (onderdeel van de Keistadfeesten) zal de binnenstad op 12 september 2004 een feestelijk decor vormen waar jong en oud kunnen genieten van het ruime winkelaanbod, een veelzijdigheid aan marktkramen en diverse activiteiten en festiviteiten.

Overige koopzondagen
In december 2003 werden de overige koopzondagen voor 2004 al vastgesteld door het college. Het gaat om 7 en 28 maart, 31 oktober, 21 en 28 november en 12 en 19 december. Nu is dus ook 12 september 2004 definitief toegevoegd aan het lijstje en staan alle koopzondagen vast.