Ingezonden persbericht


Finale-programma 2004 - 2005

Zondag 12 september, aanvang 12.30 uur

Gera de Best

Aik Kivits

A-quatre-mains, vuurwerk aan de vleugel

Het pianisten-echtpaar vormt sinds 1984 al een duo. Zij studeerden beiden aan het Maastrichts conservatorium, wonnen in1986 de "Edmond Hustinx muziekprijs". Zij studeerden verder bij Aloys Kontarsky in Keulen.

Zij spelen werken van Mozart, Händel, Schubert, Mendelssohn, Debussy, Ravel en Gershwin.

***************************

Zondag 7 november, aanvang 12.30 uur

De Tamino's

Marc van Hoof Contrabas / zang

Giovanni Barten Piano / accordeon / zang

Rene Vermaes Gitaar / bandeneon / zang

Zij leerden elkaar kennen op het conservatorium en vonden elkaar in de liefde voor het franse chanson. Buiten werk van de grote chansonniers van de afgelopen 50 jaar, zullen zij ook werken ten gehore brengen van de nieuwe generatie chansonniers en enige eigen stukken.

**************************

Zaterdag 26 december, 2e kerstdag aanvang 12.30 uur

Theaterzanggroep Savannah

Het Savannah gezelschap , bestaande uit 9 personen, brengt met zang en spel, ondersteund door fluit, viool, gitaar, guittaron en accordeon, volksliederen, ballades, strijd- en liefdesliederen uit alle delen van de wereld. De groep duikt met hart en ziel in het wezen van de liederen en tracht deze zingend en spelend op het publiek over te brengen.

Savannah treedt regelmatig met succes op van Maastricht tot Amsterdam, maar ook in Zwitserland, België, Italië, Duitsland en Aijen en staat garant voor een boeiende middag vol muziek en emotie, vol humor en aanstekelijk enthousiasme.

Zondag 27 februari, aanvang 12.30 uur

Le Balkan

Vasile Luca Cymbalom

Dani Luca Cymbalom

Ionut Luca Contrabas

Mirjan Wessekink Sopraan

Het Luca-Wesselink Ensemble brengt, in een authentieke Balkan bezetting van zang, cymbalom en contrabas, een zinderend programma met Hongaarse en Roemeense liederen van Bartók en Kodály en ""Zigeunerlieder"" van Dvorák en Brahms. In de uitvoering van het ensemble keren deze liederen op een levendige wijze terug naar de wortels van hun ontstaan.

****************************

Zondag 10 april, aanvang 12.30 uur

Oksana Baljva Piano

Poul van Rooij Zang

Na vier jaar conservatorium besloot Poul van Rooij zijn eerste engagement in Flensburg aan te nemen. Na drie jaar koorervaring en solorollen, is hij overgestapt naar Krefeld. Bij deze Städtische Bühnen zong hij twee jaar.

Hij kreeg de kans om auditie te doen bij de Deutsche Oper am Rhein, waar hij vervolgens bijna tien jaar geëngageerd was als tweede Chortenor met soloverplichting. Oksana heeft haar opleiding piano en koordirigente genoten in de Kaukasus in Rusland van 1994 t/m 1999.

Als u geïnteresseerd bent om bij dit concert aanwezig te zijn, dan dient u telefonisch te reserveren (0485-341970) en ¤ 20,- entree over maken aan Music-aijen. (rek.nr. 52.20.52.878)

Alle uitvoeringen zijn in Galerie Pictura aan de Aijenseweg 16b Aijen (gem. Bergen Lb.)

Info: Roel van der Veen 0485-341970 of musicayen@galeriepictura.nl