Amsterdam RAI

GardenExpo 2004

VAKBEURS GARDENEXPO VERSCHOVEN NAAR NAJAAR 2005

De Stichting Tuinpromotie Nederland (STN), de Vereniging voor de Tuinbranche VBTB en Amsterdam RAI hebben besloten de vakbeurs GardenExpo een jaar uit te stellen. Het wegvallen van de beurs DIY & Hardware vormde de belangrijkste oorzaak voor deze beslissing. Ook het economische klimaat in de branche, die voor het eerst in jaren te kampen heeft met een omzetdaling en dus scherper moet letten op marketinguitgaven, speelde een rol. GardenExpo stond gepland van 12 tot en met 14 september 2004 in de Jaarbeurs.

De vooruitzichten voor GardenExpo waren in principe gunstig. De helft van het beursoppervlak was gereserveerd en er stond nog 20 procent aan opties uit. Product Manager Pirjo de Winkel van Amsterdam RAI: "De afgelopen weken hebben we er alles aan gedaan die opties te verzilveren, maar we liepen met name na het uitstellen van DIY & Hardware aan tegen een afwachtende houding van deze potentiële deelnemers. Bovendien heeft een aantal exposanten, dat hun deelname reeds bevestigd had, alsnog geannuleerd. Daaronder bevonden zich ook enkele marktleiders. Het wegvallen van de vakbeurs DIY & Hardware heeft dus grote gevolgen gehad voor de voortgang van onze beurs. Omdat we kwaliteit en een representatieve afspiegeling van de markt nastreven voor onze bezoekers, hebben we in samenspraak met de Stichting Tuinpromotie Nederland en de VBTB besloten om het evenement dit jaar geen doorgang te laten vinden, maar op te schuiven naar het najaar van 2005."

Ook de Stichting Tuinpromotie Nederland, de opdrachtgever van de beurs, is teleurgesteld. Voorzitter Willem van Veenendaal: Na een gedegen voorbereiding is het altijd teleurstellend om een dergelijke beslissing te nemen. Dit uitstel geeft ons echter de ruimte om het product GardenExpo nog verder te verfijnen en te communiceren met de markt.

Na de zomer volgt verdere berichtgeving over GardenExpo 2005.

Amsterdam, 18 juni 2004

Noot voor de redactie /