NOC*NSF


Paralympisch Team zondag naar Athene

ARNHEM - Het Nederlands Paralympisch Team vertrekt zondagochtend 12 september van Schiphol naar Athene. De KL1575 zal zijn gevuld met 70 leden van het team. Het Nederlands Paralympisch Team telt in totaal 96 sporters. De afgelopen dagen vertrokken al onder meer de atletiekploeg en de rolstoeltennisequipe.

Na aankomst in Athene zal op maandag 13 september de vlaggendrager voor de openingsceremonie worden bekendgemaakt. Een dag later zal de vrijwel voltallige ploeg de Team Welcome Ceremony in het Paralympisch dorp meemaken.

Op vrijdag 17 september trappen de Paralympische Spelen af met een spetterende openingsceremonie. Een dag later komen de eerste sporters in actie. De eerste finale zal -onder voorbehoud van kwalificatie- worden gereden door de blinde tandemwielrenner Jan Mulder op 19 september.

Het Nederlands Paralympisch Team staat onder leiding van chef de mission Thea Limbach. De voormalige topschaatsster heeft als doel om met haar team een zelfde positie in het medailleklassement te halen als in Sydney vier jaar geleden. Toen eindigde het Nederlands Paralympisch Team met 30 medailles op de 15e plek.

(9 september 2004)