Gemeente 's-Hertogenbosch

10-09-2004

Uitreiking prijsvraag "Nieuwe straatnaam voor de Groote Wielen" tijdens KOM-festival Rosmalen

Op zondag 12 september 2004 presenteert de gemeente 's-Hertogenbosch samen met de ontwikkelende partijen de nieuwe woonwijk De Groote Wielen" tijdens het KOM-festival Rosmalen op het parkeerterrein (de Markt) naast de Sint Lambertuskerk. Op deze dag staan er van 11.00 tot 17.00 uur diverse paviljoens met informatie over de woonbuurten, de inrichting van de openbare ruimte, de watermachine, de voorzieningen en het woningaanbod. Aan het einde van de dag (om 16.30 uur) maakt wethouder J. Eugster de winnende straatnaam bekend en wordt duidelijk wie de prijsvraag "Nieuwe straatnaam Groote Wielen" heeft gewonnen.

Drie nominaties
De jury is verheugd over het grote aantal inzendingen (zo'n kleine 400) en onder de indruk van de diversiteit en creativiteit ervan. De jury bestaat uit een drietal personen, te weten: J. Eugster (wethouder), mw. D. Derhaag (voorzitter Heemkundekring Rosmalen) en dhr. T. Rasenberg (namens wijkraden gemeente 's-Hertogenbosch). De jury maakt bekend welke straatnamen zij nomineert voor de prijsvraag Nieuwe naam straatnaam Groote Wielen". Genomineerd zijn drie staatnamen, die het beste passen bij de nieuwe wijk, te weten Groote Polderlaan, Groote Wielenlaan en ten slotte Hoge Ringlaan. Eén van deze drie straatnamen wordt de definitieve straatnaam voor de laan, die de westelijke randweg (de Blauwe Sluisweg) met de meest oostelijke buurt de Watertuinen verbindt.

Meeste stemmen gelden
Op 12 september kunt u uw stem, op het terrein van de informatiemarkt zélf, uitbrengen op één van deze drie nominaties. Er is een heuse stemmachine aanwezig waar u kunt stemmen. Er worden stemformulieren uitgedeeld, waarop u uw stem kunt uitbrengen. De straatnaam met de meeste stemmen, wordt formeel de nieuwe straatnaam voor de brede laan. De mensen die op deze winnende naam hebben gestemd, maken kans op een ballonvaart over het gebied waar De Groote Wielen zich vormt: er volgt een trekking. De ballonvaart vindt plaats op zondag 19 september 2004 (onder voorbehoud).

Programma
Naast de informatiemarkt, geven ook scholen en sportverenigingen, die zich in De Groote Wielen gaan vestigen, acte de présence. Zo zijn basisschool De Groote Wielen en de Wittering.nl vertegenwoordigd. Voetbalvereniging OJC Rosmalen, honk- en softbalvereniging de Gryphons, Jeu de boulevereniging Jan Boel '81 en Korfbalvereniging RoDeBo zijn deze dag aanwezig. Er worden activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals de mogelijkheid tot penaltyschieten. De dag is verder voorzien van amusement, entertainment en ook voor de kinderen zijn er activiteiten. Speciaal geïnteresseerden kunnen een rondrit per bus krijgen door de nieuwe woonwijk, die sinds april jongstleden in aanbouw is. Deze vindt plaats onder leiding van een deskundige gids. Meer informatie over De Groote Wielen kunt u vinden op www.degrootewielenonline.nl.