Openbaar Ministerie

Actuele berichten
11 september 2004

Opsporing Verzocht: verkrachting HI Ambacht

Een 66-jarige vrouw wast s middags haar auto bij sportpark Bakestein in Zwijndrecht. Rond 16.30 uur komt ze weer thuis bij haar flat in Hendrik-Ido-Ambacht. Zodra ze binnen is, belt een man aan die zon dertig jaar jonger is. Ze doet open en de man grijpt haar vast. Hij verkracht haar. Anderhalf uur lang terroriseert hij de bejaarde vrouw. Rond 18.30 uur laat hij haar los en gaat ervandoor. In Opsporing Verzocht maandag vragen OM en politie uw hulp bij het oplossen van dit ernstige misdrijf. Er is een compositietekening van deze man, die u in de uitzending van 22.00 uur te zien krijgt.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 13 september (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

Heemstede: bankoverval
Dinsdag 6 augustus lopen, rond 15.00 uur, twee mannen de ABN/AMRO bank aan de Zandvoortselaan binnen. Ze bedreigen de twee personeelsleden en binden hen vast. Vlak daarna komt een 3e dader binnen. Die bedreigt een klant die nietsvermoedend de bank binnen loopt. De daders wachten rustig af tot de tijdvertraging van het slot van de kluis voorbij is en halen dan het geld uit de kluis. Van de daders zijn duidelijke bewakingsbeelden gemaakt. U krijgt ze maandagavond te zien.

Leiderdorp: pinfraude
De politie zoekt een man en een vrouw die samen, op verschillende plaatsen in Nederland, in ieder geval al 7 keer hebben toegeslagen in de periode 22 maart tot en met 29 juni. En het is goed mogelijk dat het inmiddels al weer vaker is gebeurd. Ze ontfutselen argeloze mensen hun pinpas. Hoe ze dat doen vertelt Frits Sissing u, waarbij we ook beelden van het stel hebben.

Abcoude: overval supermarkt
De Plus supermarkt aan de Hoogstraat in Abcoude gaat s avonds om 20.00 uur dicht. Op dinsdagavond 10 augustus komen 2 mannen, een blanke en een negroïde man, de winkel zon 20 minuten voor die tijd binnen. Ze lopen rechtstreeks door naar de kassas, waar ze een caissière commanderen de kassala te openen. Ook haar baas krijgt het te verduren. Allemaal uitgebreid te zien op de bewakingsbeelden. En mogelijk dat de zilvergrijze VW Golf cabrio waarin de daders vluchten maandagavond ook een goede aanwijzing blijkt te zijn.

HI Ambacht: verkrachting
Een 66-jarige vrouw wast s middags haar auto bij sportpark Bakestein in Zwijndrecht. Rond 16.30 uur komt ze weer thuis bij haar flat in Hendrik-Ido-Ambacht. Zodra ze binnen is, belt een man aan die zon dertig jaar jonger is. Ze doet open en de man grijpt haar vast. Hij verkracht haar. Anderhalf uur lang terroriseert hij de bejaarde vrouw. Rond 18.30 uur laat hij haar los en gaat ervandoor. Er is een compositietekening van deze man, die u in de uitzending van 22.00 uur te zien krijgt.

Hilversum: overval man in huis
In het centrum van Hilversum, in de Prins Bernhardstraat, pal tegenover het politiebureau aan de Groest, woont een 44-jarige gehandicapte man. Op donderdag 15 juli bellen s avonds na tienen 2 jongens van tussen de 15 en 18 en van Marokkaanse afkomst bij hem aan. Hij is ze eerder die avond al in de portiek van zijn flat tegengekomen. Ook de buurt heeft de jongens al een paar keer gezien en sommigen hadden daar een naar gevoel bij. En terecht zoals later blijkt.

Winschoten: diefstal antiek
Bewoners van een huis in Winschoten gingen op 21 augustus op vakantie en werden op 25 augustus gebeld door oplettende buurtbewoners, met de mededeling dat er vermoedelijk was ingebroken. Bij thuiskomst ontdekten zij dat het verhaal klopte en dat er veel waardevol antiek was gestolen. We laten u de verdwenen spullen zien.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.