Getronics N.V.
Amsterdam,

13 september 2004
                                                                         
KPN en Getronics tekenen letter of intent over uitbesteding              
application management consultancy aan Getronics                         
                                                                         
KPN onderdeel met 120 medewerkers                                        

KPN besteedt haar Application Management Consultancy activiteiten uit aan Getronics. Hiertoe is een letter of intent getekend. Partijen verwachten eind dit jaar een definitieve overeenkomst te kunnen sluiten.

Application Management Consultancy maakt onderdeel uit van de business unit Integrated en Managed Solutions van KPN. Bij het onderdeel zijn 120 mensen werkzaam, verdeeld over de locaties Heerlen en Den Haag. Zij zullen na de definitieve contractondertekening overgaan naar Getronics Nederland. Met de betreffende ondernemingsraden en vakbonden wordt nog gesproken.

Het KPN onderdeel (met een omzet van ca. 15 tot 20 miljoen per jaar) verzorgt het functioneel en technisch applicatiebeheer voor zakelijke klanten.Application Management Consultancy houdt zich bovendien bezig met zogenoemde Stafware en diverse webapplicaties.

"Organisaties streven naar een continue verbetering van hun bedrijfsprocessen, wijzigingen in ICT-toepassingen spelen daarin een belangrijke rol. Om die reden is Application Integration en Management één van de speerpunten binnen de dienstenportfolio van Getronics. Met de overname van de activiteiten van KPN op dit gebied verstevigen wij onze positie op deze markt aanzienlijk en kunnen wij ondernemingen nog beter van dienst zijn bij een snelle implementatie van nieuwe bedrijfsprocessen. Bovendien versterken we ons huidige toepassingsaanbod dankzij deze outsourcing met onder andere SAP integratie en -beheer.", aldus Oswald Coene, lid van de Raad van Bestuur van Getronics en Algemeen Directeur Getronics Nederland.
Getronics sloot eerder overeenkomsten voor outsourcing met o.a. Stork, ANP en Randstad.

Over Getronics
Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van EUR 2,6 miljard in 2003 is Getronics één van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) oplossingen en diensten.
Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global en de vroegere systemen- en dienstendivisie van Olivetti.
Getronics ontwikkelt, implementeert, integreert en beheert ICT infrastructuren en business solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Madrid en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Meer informatie is te vinden op www.getronics.nl.

Over Koninklijke KPN N.V.
KPN is een telecommunicatiebedrijf met een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn vaste netdiensten in Nederland, mobiele communicatie in Nederland, Duitsland (E-Plus) en België (BASE), en IP-/data diensten.

Aan het einde van het tweede kwartaal 2004 had KPN 7,6 miljoen vaste telefonieklanten, 1,6 miljoen Internetklanten en 15,6 miljoen mobiele klanten.