Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
ANASTACIA OP NUMMER 1 IN EERSTE NEDERLANDSE DOWNLOAD CHART

Amsterdam, 13 september 2004

Download.nl lanceert vanaf vandaag de eerste Download Chart van Nederland. In tegenstelling tot toplijsten van fysieke cd-verkopen, wordt de Download Chart bepaald door de muziekvoorkeur van een groeiende groep online muziekgebruikers. Een graadmeter van populaire legale muziekdownloads die niet in bestaande hitlijsten naar voren komt.

Downloaden biedt gebruikers de vrijheid om muziek te downloaden die in veel gevallen niet meer in de winkel ligt. Om een indruk te geven van de diversiteit aan muziek die te verkrijgen is op Download.nl, wordt de Download Chart vanaf deze week ook uitgebreid met toplijsten van de jaren 50, 60, 70, 80 en 90. De Download chart luidt het begin van een nieuw tijdperk in, waarin gebruikers de vrijheid hebben om te kiezen voor de meest uiteenlopende muziek, waarmee ze direct invloed uitoefenen op de Download Chart.

De Download Chart Top 10 van deze week:


1. Sick and Tired - Anastacia


2. Don't Cry For Me Argentina - Paul Mauriat And His Orchestra


3. No I-D - Have A Little Faith In Me


4. Mamma Mia - Original Cast


5. Força - Nelly Furtado


6. Sexed Up - Robbie Williams


7. Guilty - Blue


8. Mama Mia - Abba-Esque


9. Slither - Velvet Revolver


10. Holiday In Spain - Counting Crows

De wekelijkse top 10 lijst zal worden gepubliceerd op zowel Download.nl als NU.nl, te bereiken via www.download.nl/chart en www.nu.nl/achterklap. De lijst kan via RSS ook op andere sites worden geplaatst. Met een sterk groeiende muziekdatabase van meer dan 350.000 nummers wordt het voor muziekgebruikers steeds gemakkelijker om hun favoriete muziek te vinden. In de nabije toekomst zal het aantal toplijsten verder worden uitgebreid met thema-lijsten, zoals een kerstspecial.

Over Download.nl

Download.nl is de online muziek -en entertainmentdienst van ilse media en is gelanceerd op 25 maart 2004. Download.nl biedt muziek van de bekende platenmaatschappijen als BMG, EMI, Warner Music, Sony Music en Universal. De catalogus, die wordt geleverd door het Engelse OD2, bevat meer dan 350.000 nummers van zowel bekende internationale popartiesten als van Nederlandse artiesten, wereldmuziek en oldies. Bij Download.nl bepaalt de klant hoe hij zijn of haar muziek wil gebruiken. De muziek kan worden gekocht of gehuurd.

Over ilse media

ilse media is met internetportals als www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl, www.overzicht.nl, www.web-log.nl, www.download.nl de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media genereert 300 miljoen pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft ilse media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Ook is ilse media uitgever van de Welke Gidsen. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt ilse media meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 62 tijdschriften in Nederland.

Meer persberichten van ilse media vindt u op www.ilsemedia.nl