RETAIL EST.-SICAFI

Codes en classificatie 10/09/04 15:14 CET

Codes ISIN BE0003720340 MEP BRU Local - Euronext code BE0003720340 Mnemo RET

Classification Market type Stock Lokale markt Euronext Bruxelles - Premier Marché Capitalisation (¤) 120,440,720 Trading type Continuous

Retail Estates nv investeert 7,75 mio EUR in de uitbreiding van haar vastgoedportefeuille met 10 winkelpanden. (13/09/04 08:59 CET)

Een buitengewone algemene vergadering wordt samengeroepen met het oog op de benoeming van bijkomende bestuurders.

Ternat, 13 september 2004.

A. UITBREIDING VASTGOEDPORTEFEUILLE
Retail Estates nv heeft op 30 augustus jl. circa 2,85 mio EUR geïnvesteerd in de aankoop van 5 winkelpanden waarvan één gelegen is te Maldegem (verhuurd aan JBC mode) en vier te Doornik - Froyennes (verhuurd aan MaxiToys, O'Cool, Carglass en Animalpêche). Deze investering welke circa 251.000 EUR aan huurinkomsten genereert, levert een rendement op van 8,8% op de geïnvesteerde bedragen.

Op 29 juni jl. werd een bouwgrond aangekocht met het oog op de uitbreiding van het winkelcomplex dat het luxemburgse filiaal van Retail Estates nv bezit in een randgemeente van Luxemburg stad (Sandweiler). Het bestaande complex dat 7 panden telt, wordt uitgebreid met drie winkelpanden waarvan er reeds twee verhuurd zijn aan respectievelijk MaxiToys en Blokker. Deze nieuwbouw zal, in samenwerking met een lokale vastgoedpromotor, vermoedelijk gerealiseerd worden tegen eind december a.s. Op basis van een verwachte huuropbrengst van 200.000 EUR en een investering van circa 2,4 mio EUR levert deze operatie Retail Estates nv een rendement op van 8,33%.

Bovendien werd op 1 juni jl. het renovatieproject te Vilvoorde opgeleverd. Een bestaande garage (de vroegere Fordgarage George) werd deels gerenoveerd, deels afgebroken en door een nieuwbouw vervangen. De twee winkelpanden die hierbij onstonden, worden verhuurd aan respectievelijk Ixina (keuken en huishoudelectra) en JBC mode. De 2 bestaande appartementen worden thans gerenoveerd en zullen allicht vanaf begin 2005 kunnen verhuurd worden. De verwachte huuropbrengst bedraagt 225.000 EUR, waarvan 222.805 EUR afkomstig is van de verhuring van de winkelpanden en levert, afhankelijk van de finale verbouwingskost, een rendement op van 9% op een investering van circa 2,5 mio EUR.

B. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING: (volledige agenda consulteerbaar op www.retailestates.com onder rubriek beleggersinfo-laatste nieuws) De raad van bestuur van 3 september jl. heeft besloten een buitengewone algemene vergadering samen te roepen, welke voor het eerst dient te vergaderen op 7 oktober a.s. Vermits verwacht wordt dat het vereiste quorum niet bereikt zal worden, wordt alvast een tweede vergadering gepland met dezelfde agenda op 5 november a.s.

De agenda van deze buitengewone algemene vergadering bevat onder andere de volgende agendapunten:

B.1. Samenstelling raad van bestuur:

Er wordt in eerst instantie voorgesteld 2 nieuwe bijkomende bestuurders te benoemen, zijnde de heer Paul Borghgraef en de heer Vic Ragoen. De heer Paul Borghgraef, welke aansluitend door de raad van bestuur als voorzitter van de raad van bestuur zal benoemd worden, heeft verscheidene bestuurdersmandaten, waaronder Almanij, Krefima en Kredietbank luxembourgeois. Hij zal zijn ervaring in de vastgoedwereld en het bestuur van vennootschappen aanwenden voor de verdere ontwikkeling van Retail Estates nv.

De heer Vic Ragoen is gedelegeerd bestuurder van de nv New Vanden Borre, welke in België een 50- tal verkoopspunten uitbaat in consumentenelectronica. Hij heeft jarenlange ervaring als gebruiker met het type vastgoed waarin Retail Estates nv belegt.

Tevens wordt op de buitengewone algemene vergadering voorgesteld om binnen de aldus uitgebreide raad van bestuur die dan 8 bestuurders zal tellen 3 bestuurders als onafhankelijk bestuurder te erkennen. Het betreft 2 bestuurders welke reeds geruime tijd in de raad van bestuur zetelen, namelijk de heer Yvan Lippens en de heer Jean-Louis Appelmans, en 1 nieuwe bestuurder, nl. de heer Vic Ragoen, wiens benoeming op de agenda van de buitengewone algemene vergadering staat.

B.2. Kapitaalverhoging door incorporatie van uitgiftepremie: De raad van bestuur stelt voor aan de algemene vergadering om het kapitaal te verhogen ten belope van 33.250.448,13 EUR teneinde het kapitaal van 47.043.366,87 EUR te brengen op 80.293.815 EUR, door incorporatie van uitgiftepremies in het kapitaal, welke voorkomen op de jaarrekening afgesloten per 31 maart 2004. De kapitaalverhoging zal plaatshebben zonder uitgifte van nieuwe aandelen, doch met evenredige verhoging van de fractiewaarde van de aandelen.

B.3. Wijziging datum jaarvergadering:
De raad van bestuur stelt voor deze vergadering in de toekomst te laten plaatsvinden op de laatste maandag van de maand juni in plaats van de eerste vrijdag van de maand juni. Deze wijziging zal in principe geen invloed hebben op de datum van uitkering van de dividenden, welke gebruikelijk in de eerste week van de maand juli plaatsvindt.

B.4. Toelichting:
De raad van bestuur is overtuigd dat de voorgestelde uitbreiding van de raad van bestuur evenals de erkenning van 3 onafhankelijke bestuurders en de aanstelling van een voorzitter van de raad van bestuur het belang onderlijnt dat zij geeft aan de goede werking van de vennootschap in het algemeen en de corporate governance- regels in het bijzonder.

Retail Estates nv is in het voorbije boekjaar tweemaal met succes overgegaan tot een kapitaalverhoging en heeft aanzienlijke investeringen verricht. Zij versterkt met het oog op de verdere groei van het bedrijf op dit ogenblik zowel haar raad van bestuur als haar managementteam, dat zal uitgebreid worden met een financieel-administratief directeur en een bijkomende property manager.?3 Over Retail Estates

Retail Estates nv is een vastgoedbevak naar Belgisch recht, gespecialiseerd in investeringen in perifeer winkelvastgoed langs invalswegen naar stedelijke centra en is genoteerd op Euronext Brussel. De panden hebben typisch een bebouwde oppervlakte tussen 500m² en 10.000m² en worden hoofdzakelijk verhuurd aan detailhandelsondernemingen in het algemeen en filiaalbedrijven in het bijzonder. Per 31 augustus 2004 bestond de portefeuille uit 191 winkelpanden verspreid over België en Luxemburg. Zij heeft tevens een aanmerkelijk belang (meer dan 75%) in de vastgoedcertificaten, welke uitgegeven werden door de nv Immobilière Distri-Land, welke eigenaar is van 24 winkelpanden verspreid over België.

Voor alle inlichtingen
Jan De Nys
Gedelegeerd Bestuurder
Retail Estates nv
Industrielaan 24 te 1740 Ternat
Tel. 02/583 19 54 - GSM 0475/27 84 12
www.retailestates.com

Bron : Retail Estate