Nieuw-Vlaamse Alliantie


Wnd. N-VA-voorzitter op stage in de Antwerpse haven (13/09/04)

Politici zijn te weinig vertrouwd met de dagdagelijkse uitdagingen van het bedrijfsleven in ons land. Het is een kritiek die je wel eens hoort in ondernemerskringen. Nochtans zouden beleid en economie perfect op elkaar moeten afgestemd zijn. Een performante dienstverlening door de overheid, het voortdurend werken aan een optimale infrastructuur en ten slotte een kwaliteitsvol en bedrijfsgericht onderwijs, zouden immers de Vlaamse troeven bij uitstek moeten zijn voor een goed ondernemings- en investeringsklimaat. Het nieuwe Vlaamse regeerakkoord engageert zich om hier de komende vijf jaar ten volle werk van te maken.

Daarom wil wnd. N-VA-voorzitter Bart De Wever nog voor het begin van de parlementaire werkzaamheden ten gronde kennis maken met de vragen die vanuit het bedrijfsleven terzake worden gesteld. Hij ging in op het aanbod van Voka om stage te lopen in een onderneming. Gezien het enorme belang van de Antwerpse haven voor de hele Vlaamse economie, koos hij voor Hessen-Noord Natie. Deze week zal Bart De Wever een reeks ontmoetingen hebben met de bedrijfsleiding, deelnemen aan de werkzaamheden daarvan en een aantal bezoeken afleggen aan de werkvloer in de haven.

De N-VA wil met dit initiatief onderstrepen hoeveel belang de partij hecht aan een goede samenwerking tussen politiek en bedrijfsleven. Een goed ondernemingsklimaat is de beste garantie op het behoud van welvaart en welzijn.

Auteur:
Vlaamse parlementsfractie
Bart De Wever, fractievoorzitter

Meer informatie:
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: bart.dewever@n-va.be
Url: www.n-va.be