Ingezonden persbericht

NOORDZEE 100.7 FM LANCEERT NIEUWE MUZIKALE EN INFORMATIEVE WEBSITE

Hilversum, 13 september 2004 - Vorige week is de nieuwe website van Noordzee 100.7 FM online gegaan. De nieuwe site biedt 'music & entertainment' en sluit daarmee naadloos aan op de nieuwe positionering van het station. De site is ontwikkeld in samenwerking met twee partijen, te weten Qi en Angry Bytes.

Het interactieve reclamebureau Qi uit Amsterdam is verantwoordelijk voor de strategie en het design van de vernieuwde website van Noordzee 100.7 FM: een interactief platform op het gebied van radio, (entertainment)nieuws en dj's. Eén van de uitgangspunten is om van de online bezoekers radioluisteraars te maken. Overal binnen de site wordt de bezoeker verleid om radio te gaan luisteren. De site geeft inzicht in de actuele muziek en informatie, nieuwsonderwerpen op het gebied van show en entertainment en de aankondigingen van acties.

Het Hilversumse bureau Angry Bytes, al bijna 4 jaar partner op interactief gebied van Noordzee 100.7 FM, tekende voor het concept achter de website en verzorgde de technische implementatie van het design. Hierbij werd gebruik gemaakt van ABC Manager 3.0, de nieuwste versie van het door Angry Bytes ontwikkelde Content Management Systeem. Dit systeem verzorgt de complete automatisering van de website en stelt de verschillende redactieteams, webmasters en DJ's in staat om de site fris en actueel te houden.

Remco Bos, manager interactive van Talpa Radio Nederland, is enthousiast over de nieuwe website. "Noordzee 100.7 FM profileert zich sinds 1 september als het station dat verfrissende feel good radio brengt met de beste muziek en het meest actuele entertainmentnieuws. Deze nieuwe strategie van Noordzee 100.7 FM, waarin de huidige en nieuwe Noordzee-coryfeeën centraal staan, wordt volledig doorgevoerd in de nieuwe site. Bovendien sluit de site naadloos aan op 'Noordzee ShowTime', de rubriek met elk uur het laatste nieuws uit de wereld van show en entertainment. Dit nieuws is direct terug te lezen op de website. In de komende maanden zal de site worden uitgebreid met extra toepassingen zoals het online terugluisteren van ShowTime blokken", aldus Bos.

Noordzee 100.7 FM is het music & entertainment station in Nederland. Gordon, Menno Barreveld, Sjaak Bral, Colin Banks, Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz, Albert Verlinde, Noordzee ShowTime elk uur van de dag en de muziek die je kent hoor je alleen op Noordzee 100.7 FM.

Noordzee 100.7 FM is in bijna heel Nederland te ontvangen via 100.7 FM, maar in Noord-Nederland via 100.4 FM. Daarnaast is Noordzee 100.7 FM overal in Nederland te ontvangen via de kabel en via Digitenne.

Kijk voor meer informatie op www.noordzeefm.nl. Noordzee 100.7 FM is onderdeel van Talpa Radio International.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,