Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Proces tegen Michael Jackson begint op 13 september

De Amerikaanse popster Michael Jackson zal zich in september voor de rechtbank moeten verschijnen in verband met mogelijk seksueel misbruik van een minderjarige. Tegen de 45-jarige Michael Jackson zijn er tien aanklachten omtrent seksueel misbruik vorig jaar van een toen dertienjarige jongen. De popster pleitte "onschuldig" op alle punten.

De advocaat van Wacko Jacko dringt aan op een latere begindatum voor het proces. Het openbaar ministerie heeft hem immers nog niet belangrijke documenten, getuigenverklaringen en bewijsmateriaal overhandigd. Het juridische team van de zanger zegt dat de aanklagers niet reageren op verzoeken om documenten in te mogen zien van getuigenverklaringen en kopieën van foto's en filmopnames die gevonden zijn tijdens een huiszoeking bij Jackson's Neverland Ranch. Deze documenten zouden de beschuldigingen bewijzen.

Juridische deskundigen menen dat Michael Jackson tot 29 jaar gevangenis boven het hoofd hangt.

Jackson wordt overigens niet vervolgd voor een nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik, waarna sinds april onderzoek werd gedaan. Een nog onbekende man beweerde dat de zanger hem eind jaren tachtig op jonge leeftijd in Los Angeles misbruikte. De politie liet weten dat hiervoor geen enkel bewijs is gevonden.


---


---

Laatst gewijzigd: 04-06-2004