Provincie Zuid-Holland

Kanaaldijk Westzijde (N 494) en Westvoorneweg (N 496) veiliger

De provincie Zuid-Holland gaat snelheidsremmende drempels aanbrengen op Westvoorneweg (N 496) en de Kanaaldijk Westzijde (N 494) langs het kanaal door Voorne. De weg moet hierdoor veiliger worden. Van maandag 13 september tot donderdag 16september zijn beide wegen daardoor afgesloten van 19:00 tot 06:00 uur.

De afgelopen jaren zijn er op deze plaatsen tientallen ongevallen gebeurd. Daarbij vielen 19 gewonden en kwam één persoon om het leven. Vandaar dat de provincie de snelheid op de kruising teruggebracht heeft tot 50 km/u. Deze drempels zijn ter ondersteuning van de snelheidsbeperking en dat moet ertoe leiden dat het aantal ongevallen afneemt en de impact bij een ongeval zo gering mogelijk is.

Het wegennet van de provincie is regelmatig aan onderhoud en verbetering toe. In kader van het onderhoudsplan voor 2004 worden van 13 tot 16 september in de nachtelijke uren drempels aangelegd in de N 494 ter hoogte van de 2e Vlotbrug en in de N 496 ter hoogte van de Lodderlandsedijk. Vanwege de werkzaamheden is het noodzakelijk de rijbaan af te sluiten het autoverkeer om te leiden. De omleiding is met borden aangegeven.

InternetVan de voortgang van de werkzaamheden zal melding worden gedaan op de website van de provincie www.zuid-holland.nl thema verkeer/werkaandeweg

Bron: afdeling Communicatie telefoon 070 441 66 22