Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Openstelling Kaderregeling kennis en advies

6 september 2004 - Van 13 september tot en met 11 oktober 2004 is de Kaderregeling kennis en advies opengesteld voor de doelgroep 'Jonge agrariërs'.

Agrariërs die van plan zijn een nieuw landbouwbedrijf te stichten of een bestaand landbouwbedrijf over te nemen kunnen in aanmerking komen voor subsidie, wanneer zij door deskundigen een ondernemingsplan laten opstellen.

Om in aanmerking te komen voor subsidie mag de aanvrager niet ouder zijn dan 40 jaar en niet eerder een landbouwbedrijf volledig in eigendom, pacht of erfpacht hebben gehad.

De minister heeft voor deze openstelling een budget van EUR 420.000,- beschikbaar gesteld. Het subsidiebedrag per aanvrager bedraagt maximaal EUR 1.500,-.

De regeling wordt uitgevoerd door LASER. Voor nadere informatie over de regeling en deze openstelling of het aanvragen van formulieren kan contact opgenomen worden met Het LNV-Loket: 0800 - 22 333 22 of de internetsite www.minlnv.nl/loket. Op de internetsite zijn tevens de regelingstekst en het openstellingsbesluit te vinden. Oude aanvraagformulieren kunnen niet worden gebruikt.