Gemeente Eemsmond


Eemsdelta in beeld via film op RTL-Z
maandag 13 september 2004

RTL-Z zendt volgende week vijf keer een promotiefilm uit over de industrie- en bedrijventerreinen in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Eemsmond. Ook de Eemshaven en de haven in Delfzijl komen hierbij uitgebreid in beeld. De film laat zien welke faciliteiten de Eemsdelta te bieden heeft aan potentiële investeerders en vestigers. Het samenwerkingsverband Eemsdelta heeft hieraan zijn medewerking verleend in het kader van de promotie van de bedrijventerreinen.

Uitzendingen
RTL-Z zendt de film over de Eemsdelta vijf keer uit. De uitzendingen zijn op:

* maandag 13 september: 15.20 uur;

* dinsdag 14 september: 16.20 uur;

* woensdag 15 september: 10.20 uur;

* donderdag 16 september: 12.20 uur;

* vrijdag 17 september: 13.20 uur.

Eemsdelta
In het kader van het Bestuursakkoord Eemsmond werken de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Eemsmond nauw samen met Groningen Seaports, Bedrijvenpark Fivelpoort, provincie Groningen en de NOM. Dit samenwerkingsverband heeft de naam Eemsdelta gekregen. De samenwerking is gericht op de industrie- en bedrijventerreinen in de drie gemeenten. Ieder terrein in de Eemsdelta heeft een eigen profiel en marktsegment gekregen. Dit bevordert de samenwerking tussen de bedrijven onderling en versterkt het vestigingsklimaat.

Focus op.
RTL-Z is het business-programma op RTL 5. Focus op. is een reeks filmpjes over steden en regios in ons land. De film over de Eemsdelta wordt gecombineerd met een film over de gemeente Apeldoorn.