Provincie Zuid-Holland

Werkzaamheden N 210 Wegmarkering moet veiligheid verbeteren

De provincie Zuid-Holland laat vanaf 13 september op de N210 in de Krimpenerwaard een dubbele ononderbroken middenstreep aanbrengen. Dit ter ondersteuning van het inhaalverbod. Dit inhaalverbod is gekoppeld aan een snelheidsbeperking van 60 km per uur. Hogere snelheden zijn door de toestand van de weg verkeersonveilig en belasten de constructie te veel. De ononderbroken middenstreep moet leiden tot meer duidelijkheid voor de weggebruiker en daarmee tot verbetering van de verkeersveiligheid. Ook aan de Krimpenerbosweg N474 vinden werkzaamheden plaats. Die weg krijgt een nieuwe asfaltlaag.

N 210Op drie trajecten is van maandag 13 september 09.00 uur tot dinsdagochtend 14september 06.00 uur slechts één rijstrook beschikbaar op de N210. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een rijdende afzetting. Het betreft de trajecten:* N 474 (Krimpenerbosweg) tot N 477 (Breekade)* N 475 (Zijdeweg) tot N 476 (Boezemweg)* Zuidbroekse Opweg tot de gemeentegrens Bergambacht

N 474Eveneens op 13 september wordt een begin gemaakt met werkzaamheden aan de N474. Het gaat om het gedeelte van de Krimpenerbosweg tussen de provinciale weg N 210 en de Vijverlaan

De werkzaamheden aan dit traject beginnen op maandag 13 september en duren tot en met vrijdag 24 september 16.00 uur.

Het weggedeelte tussen N 210 en de Vijverlaan zal afgesloten zijn voor al het doorgaande autoverkeer. De (sport-)accommodaties aan de Krimpenerbosweg zullen echter vanaf de Vijverlaan bereikbaar blijven. De omleiding staat met borden aangegeven.

De werkzaamheden betreffen het verwijderen van het huidige asfalt, het verwijderen van verkeersdruppels, het plaatsen van een middengeleider en het opnieuw asfalteren. De mogelijkheid bestaat dat ook in de nacht gewerkt gaat worden, waardoor geluidsoverlast kan ontstaan. De gemeente Krimpen aan den IJssel en de provincie Zuid-Holland hebben omwonenden in een brief begrip gevraagd voor eventuele geluidhinder.

Een nieuwe veilige wegDe provincie vindt dat de technische staat van de N 210 tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht snel verbeterd moet worden. Op dit moment wordt gekeken of renovatie mogelijk is of dat de N 210 volledig vernieuwd moet worden. De weg bestaat uit betonnen bakken die gefundeerd zijn op houten palen. De bakken zijn gevuld met zand en via de naden spoelt er zand weg. Hierdoor ontstaan holle ruimtes onder het wegdek. Verkeer dat met hoge snelheid over de holle ruimtes rijdt, vormt een extra belasting op de constructie. Daardoor kunnen scheuren of gaten in het wegdek ontstaan, die leiden tot verkeersonveilige situaties. Met verschillende maatregelen, waaronder verlaging van de maximumsnelheid en preventief onderhoud wil de provincie Zuid-Holland de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard en de verkeersveiligheid ter plaatse op niveau houden. Omdat zich in het recente verleden onverwachte verzakkingen hebben voorgedaan, worden regelmatig metingen verricht. Het preventief onderhoud wordt hierop afgestemd.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22