Gemeente Rotterdam

Nr. 38
9 september 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 13 t/m 19 september 2004

Wethouder Pastors ondertekent oprichtingsakte Woonpromotie Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) ondertekent maandag 13 september om 17.00 uur in de Burgerzaal in het stadhuis de oprichtingsakte van de stichting Woonpromotie. Om de 3000 woningen die jaarlijks worden gebouwd ook te verkopen, is het belangrijk om de krachten te bundelen. Dat heeft geresulteerd in de stichting Woonpromotie Rotterdam. Naast de verkoopactiviteiten voor individuele projecten van marktpartijen, vinden er ook gezamenlijke verkoopacties plaats. Zowel de gemeente Rotterdam als marktpartijen financieren de verkoopactiviteiten. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Carolien van Eykelen, tel. 010 - 417 93 24)

Wethouder Hulman opent symposium Bibliotheek
Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) opent op dinsdag 14 september om 10.00 uur 'Vleugels van de Bibliotheek: Visie & Beleid' in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110. Het is een van de twee symposia die worden gehouden ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Bibliotheek Rotterdam. De symposia geven een beeld over de toekomst van de Bibliotheek. Diverse aspecten passeren op 14 september de revue: marketing en de profilering van de bibliotheek in de samenleving; trends zoals de 'emotiemarkt'; architectuur van bibliotheken en de impact van nieuwe media en digitalisering op de toekomstige functie van de bibliotheek. Een aantal sprekende namen vullen deze dag, zoals Maarten Asscher (directeur van de uitgeverij J.M. Meulenhof), Henk Kraima (directeur CPNB), de schrijfster Susanne Piët, Aaron Betsky (directeur van het NAi), en Kees Weeda (hoofd afdeling Culturele Zaken van de gemeente Rotterdam. De voorzitter van deze dag is Harmke Pijpers, presentatrice bij de AVRO. (Voor meer informatie: Bibliotheek Rotterdam, Frederique Stille, tel 010 - 281 61 24)

Portefeuillehouder Hulman ontsteekt verlichting fietspad Algeraweg Stefan Hulman (portefeuillehouder Vervoer van de Stadsregio Rotterdam) neemt op woensdag 15 september om 8.00 uur samen met de wethouders Vervoer Keuzekamp-van Emmerik en Prins uit respectievelijk Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel de verlichting van het fietspad langs de Algeraweg officieel in gebruik. Dit gebeurt door de straatverlichting te ontsteken. Aansluitend worden aan passerende fietsers tijdens de ochtendspits fietsbellen uitgedeeld, voorzien van een herinneringssticker. Deze actie is georganiseerd en gerealiseerd door het raadslid H. Luijendijk uit Krimpen aan den IJssel die het initiatief heeft genomen de verlichting aan te leggen. (Voor meer informatie:Communicatie gemeente Capelle aan den IJssel, mevrouw M. van der Zwet, tel. 010 - 284 82 29)

Wethouder Van den Anker opent Internationale Conferentie over Jeugdbeleid Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) opent op woensdag 15 september om 9.30 uur een Internationale Conferentie over Jeugdbeleid die gehouden wordt in het Maritieme Hotel aan de Willemskade 13. Van 14 tot en met 18 september organiseert het Platform Buitenlanders Rijnmond een seminar voor jongerenwerkers en jongerenorganisaties van etnische minderheidsgroepen uit verschillende Europese landen en "derde landen" uit de Kaukasus. Sociale uitsluiting van etnische minderheden en Europese bewustwording zijn onderwerpen die ter discussie staan. (Voor meer informatie: Platform Buitenlanders Rijnmond, Leonieke Schouwenburg, tel. 010 - 412 20 57)

Wethouder Bolsius spreekt bij Nationale Conferentie Waterbeheer Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) spreekt op woensdag 15 september om 15.00 uur in hotel Holiday Inn Leiden aan de Haagse Schouwweg 10, tijdens de Nationale Conferentie Waterbeheer. Tijdens dit zevende jaarcongres staan de toekomst van de Waterketen en Water en Ruimtelijke Ordening centraal. Onderwerpen die onder meer aan de orde komen zijn de nieuwe Kaderrichtlijn Water, het Bestuursakkoord Water en gevolgen van de Nota Ruimte voor het waterbeheer. (Voor meer informatie: Studiecentrum Bedrijf en Overheid, Barbara Canters, tel. 040 - 297 27 48)

Wethouder Hulman bij feestelijke oplevering vernieuwde Westzeedijk Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) en Myrza Axwijk (Portefeuillehouder Fysiek) van de deelgemeente Delfshaven zullen op woensdag 15 september gezamenlijk de feestelijke handeling verrichten in verband met de oplevering van de Westzeedijk. Om 15.30 uur vertrekt vanaf de keerlus Pelgrimsstraat een historische tram met genodigden voor een rit over de Westzeedijk, waarna rond 16.00 uur de wethouder en portefeuillehouder op het grasveld voor het O.T. Theater in het Lloydkwartier (st. Jobsweg 3) een feestelijke handeling zullen verrichten. De Westzeedijk heeft een volledige metamorfose ondergaan. De belangrijkste wijzigingen in de buitenruimte zijn een fietspad in twee richtingen op de dijk, een ventweg langs de bestaande bebouwing, een vrije trambaan (TramPlus) en een volwaardige kruising met verkeerslichten ter hoogte van de Pieter de Hoochweg (de nieuwe entree van het Lloydkwartier). (Voor meer informatie: Communicatie Gemeentewerken, Nicole Goossens, tel. 010 - 489 78 66)

Wethouder Van Sluis ondertekent overeenkomst start benutting industriewarmte Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) ondertekent op woensdag 15 september vanaf 18.30 uur twee overeenkomsten die de start vormen van de benutting van restwarmte van de industrie. De bijeenkomst vindt plaats op het Informatiecentrum Hoogvliet Vernieuwt, Sprong 10 in Hoogvliet. Overheid en bedrijfsleven onderzochten de afgelopen jaren mogelijkheden om overtollige industriewarmte opnieuw te benutten voor verwarming van huizen en bedrijven. Deze inspanningen worden nu bezegeld met de ondertekening van twee overeenkomsten door onder andere wethouder Van Sluis. In een raamovereenkomst leggen de Gemeente Rotterdam, Nuon en de woningcorporaties Woonbron Maasoevers en Vestia afspraken vast over de levering van warmte door Nuon aan 6000 woningen in Hoogvliet. De Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam NV, de provincie Zuid-Holland, Shell Nederland raffinaderij, AVR, Nuon, Eneco en E.ON ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst met de intentie om samen de oprichting van een Warmtebedrijf voor te bereiden met als doel levering van industriewarmte aan energiebedrijven voor distributie naar woningen, bedrijven en op termijn glastuinbouw. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Saskia Blaas, tel. 010 - 417 20 03)

Burgemeester Opstelten verricht prijsuitreiking Bedrijfsachten Regatta 2004 Burgemeester mr. Ivo Opstelten verricht op zaterdag 18 september om 16.00 uur aan de Bergse Voorplas in Hillegersberg de prijsuitreiking van de Bedrijfsachten Regatta 2004. De wedstrijden vinden plaats op een kaarsrechte 1000m baan, waar zes ploegen tegen elkaar roeien. De ploegen, bestaande uit dames-, heren- of mixed acht roeien zowel in de ochtend als in de middag en strijden om de Wim Hardkoorn wisseltrofee. De prijs is genoemd naar de initiatiefnemer van deze wedstrijd. (Voor meer informatie: RV Nautilis Rotterdam, wedstrijdcommissaris Kees Linthout, tel. 06 - 41 02 29 66)

En verder.

is wethouder Lucas Bolsius (Wijken en Buitenruimte) op vrijdag 17 september om 14.30 uur aanwezig bij de viering 45 jaar Scylla (Studenten Vereniging). Tijdens een stadstour per bus, zal hij de leden van de vereniging een toelichting geven over het onderwerp stadsvernieuwing in probleemwijken. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Karín Fraai, tel. 010 - 417 21 61)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam