---

Nieuwsberichten
---

Fregat vertrekt voor Enduring Freedom

9-9-2004 16:07:00

Het Multi-purposefregat Hr.Ms. Tjerk Hiddes vertrekt maandag 13 september naar de regio rond het Arabische Schiereiland. Het levert daar, in het kader van de operatie Enduring Freedom, een bijdrage aan de internationale strijd tegen het terrorisme.

De Tjerk Hiddes gaat zich bezighouden met het doen van waarnemingen en verzamelen van inlichtingen. Tevens kan het schip worden ingezet voor escorte- en beveiligingstaken en kan het in het kader van 'Maritime Interdiction Operations' verdachte vaartuigen onderzoeken. Hiervoor is de scheepsbemanning aangevuld met een zogeheten 'Guard Team' van het Korps Mariniers. Hr.Ms. Tjerk Hiddes zal in totaal drie maanden, van oktober 2004 tot begin januari 2005, in het operatiegebied rond het Arabisch schiereiland verblijven.

Fregatten, maritieme patrouillevliegtuigen en onderzeeboten van de Koninklijke Marine hebben vanaf 2001 voor kortere of langere tijd aan operatie Enduring Freedombijgedragen. In juli 2003 kwam aan deze inzet een voorlopig einde. De regering acht de operatie in de strijd tegen het internationale, grensoverschrijdende terrorisme echter nog steeds van groot belang en heeft daarom besloten hieraan opnieuw een maritieme bijdrage te leveren.

Factsheet Multipurpose fregatten Nieuws Nieuwsberichten