Gemeente Almere

Minister Van der Hoeven opent vakinternaat Nieuw Veldzicht

Maandag 13 september a.s. opent de minister van OCW, Maria van der Hoeven, het vakinternaat voor Jeugdzorg Nieuw Veldzicht en de school voor voortgezet speciaal onderwijs Aquarius aan de Radioweg 33-35 in Almere. Samen met gedeputeerde Jeugdzorg John Bos van de Provincie Flevoland en de Almeerse wethouder maatschappelijke zorg, Johanna Haanstra wordt het complex feestelijk geopend.

Na een traject van zes jaar openen Nieuw Veldzicht en Aquarius de deuren in Almere Stad. Aquarius biedt voortgezet onderwijs aan zeer moeilijke opvoedbare kinderen. Nieuw Veldzicht biedt Jeugdzorg aan kinderen met complexe problematiek. Onder de noemer Van Bos naar Buurt" worden school, vrije tijd en wonen tot een sluitend netwerk gemaakt. Het is een 24-uurs begeleiding en behandeling voor jongeren met gedragsproblemen. Op het terrein worden opvang en behandeling van jongeren met een gedragsprobleem geïntegreerd met speciaal onderwijs en sport- en vrijetijdsactiviteiten.

In samenwerking met Stichting Nieuw Veldzicht, schoolbestuur OCIJ de Anger, de gemeente Almere en de Provincie Flevoland is dit complex gerealiseerd. Het betreft een gemeenschappelijk gebouw waarin de school, een kantoorgedeelte t.b.v. de school, stichting Nieuw Veldzicht en uitgebreide sportvoorzieningen zitten. Stichting Nieuw Veldzicht heeft zes woonunits neergezet voor jeugdzorg in het vakinternaat. De school biedt ruimte voor 150 leerlingen en in de woonunits wonen 66 jongeren.

De gemeente Almere is verheugd met de komst van het vakinternaat en de school. Met de realisatie van deze voorziening heeft Almere voor jongeren met gedragsproblemen en ontwikkelingsstoornissen een goede dagbesteding en onderwijs. Ook jongeren uit andere gemeenten kunnen gebruik maken van dit aanbod van provinciale jeugdzorg. De bouw van het centrum is tot stand gekomen met financiële bijdragen van de ministeries Onderwijs en Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de provincie Flevoland en de gemeente Almere.